Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους πρότεινε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ

Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους πρότεινε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ αναφέρθηκε στην άδικη και υβριστική επίθεση, όπως την χαρακτήρισε, που δέχθηκαν οι Δημόσιες Υπηρεσίες.

Ζοφερή χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ελλάδα και ιδιαίτερα σκληρά τα μέτρα λιτότητας τα οποία έχουν επιβληθεί ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος μιλώντας σήμερα κατά την πρώτη μέρα των εργασιών του 34ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ που πραγματοποιείται , στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, έκανε μια ιστορική αναδρομή στην πτώχευση του 1843 και στα επώδυνα μέτρα που ελήφθησαν τότε, και υποστήριξε ότι η Ελλάδα προόδευε μόνον όταν έσπαγε τα δεσμά της εξάρτησης, στηριζόταν στις δυνάμεις της και αξιοποιούσε τους πόρους της.

Αναφερόμενος στους στόχους της δράσης της ΑΔΕΔΥ ο κ. Παπασπύρος, τόνισε ότι “θα κριθούμε από το πόσο πρόθυμοι θα αναδειχθεί ότι είμαστε να αντιταχθούμε σε όλα εκείνα που ανατρέπουν εργασιακές και ασφαλιστικές κατακτήσεις όλης της μεταπολεμικής περιόδου” και πρόσθεσε πως απαιτείται η ανασυγκρότηση του πρωτοβάθμιου σωματείου και η ενδυνάμωση της αλληλεγγύης και των αγωνιστικών δεσμών.

“Επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τη μαζικότητα των κινημάτων, την κοινωνική προστασία και την κοινωνική συνοχή. Να θέσουμε φραγμούς στην ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων και να κατακτήσουμε νέα δικαιώματα”.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ αναφέρθηκε στην άδικη και υβριστική επίθεση, όπως την χαρακτήρισε, που δέχθηκαν οι Δημόσιες Υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι σε αυτές που υποστηρίχθηκε και από ένα μέρος των ΜΜΕ και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της αύξησης της αποτελεσματικότητας της διαφάνειας και της ποιότητας στις κοινωνικές παροχές. “Έχουμε ευθύνες” είπε “για το πώς αντιμετωπίζουμε πολίτες που λόγω της κρίσης δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, στο σύστημα εκπαίδευσης, στις διοικητικές υπηρεσίες και πρέπει να αναδείξουμε ως πρωτοπόρα την κοινωνική αλληλεγγύη. Ταυτόχρονα όμως, είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε μέτωπο, απέναντι σε περιπτώσεις που αναδεικνύονται και χρησιμοποιούνται για την απαξίωση του έργου του δημόσιου τομέα”.

Με τη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών την υποβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού και την απαξίωση του έργου του, η χώρα δεν βγαίνει από την κρίση” κατέληξε ο κ. Παπασπύρος και πρότεινε τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους την οποία χαρακτήρισε αναγκαία όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλους τους λαούς της Ε.Ε.

Το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, συνεχίζεται με τοποθετήσεις συνέδρων και θα ολοκληρωθεί στις 3 Δεκεμβρίου με την εκλογή του το 85μελούς Γεν. Συμβουλίου το οποίο με τη σειρά του θα εκλέξει τη νέα 17μελή Εκτελεστική Eπιτροπή.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε