Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Επαναγορά ομολόγων με υψηλό κέρδος από το υπουργείο Οικονομικών

Το NewsIt επιβεβαίωσε από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών πως μέσα στο 2011 η χώρα μας επαναγόρασε ομόλογα και γραμμάτια ύψους διαθέτοντας 2,3 δις ευρώ κάτι που αποτελεί μεγάλο κέρδος.

Ως τώρα παραμένει ”μυστήριο” από ποιό κονδύλι η χώρα μας επαναγόρασε ομόλογα και γραμμάτια ύψους 2,8 δις ευρώ αντί ποσού 2,3 δις ευρώ, ”κουρεμένα” δηλαδή κατά σχεδόν 20%. Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt τα έντοκα γραμμάτια αυτά έληγαν μέσα στο προσεχές τρίμηνο και με τον τρόπο αυτό ”γλιτώσαμε” την απόδοση κουπονιού 4%.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε επαναγορές ομολόγων και εντόκων γραμματίων συνολικού ύψους 2,3 δις ευρώ από τις αρχές του έτους, κάτι που αποτελεί μεγάλο κέρδος από τους τόκους αλλά και το επιτόκιο. 
  

Το Reuters φιλοξενεί δηλώσεις και δεύτερου στελέχους της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον οποίο οι επαναγορές ομολόγων έγιναν στο πλαίσιο της διαχείρισης ρευστότητας του υπουργείου Οικονομικών και πως οι αντίστοιχες επαναγορές τίτλων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου χρόνου ήταν μικρότερες.

Διαβάστε επίσης : Standard&Poor’s και Fitch : Δεν είναι μονόδρομος η αναδιάρθρωση

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε