Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Επενδύσεις 160 εκατ. ευρώ μέσα σε 2 χρόνια

Επενδύσεις 160 εκατ. ευρώ μέσα σε 2 χρόνια

Την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία συνεχίζει να στηρίζει η Coca-Cola Τρία Έψιλον στην οποία έχει συνεισφέρει επενδύσεις ύψους 160 εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια, παρά τις δυσκολίες στην εγχώρια αγορά.

Σε ειδική εκδήλωση στο εργοστάσιο Σχηματαρίου ο διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Coca-Cola Τρία Έψιλον κ. Βασίλης Λώλας ανέφερε:

“Πιστεύουμε στη χώρα μας και επενδύουμε στην παρουσία της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Ελλάδα με πέντε πρότυπα εργοστάσια που παράγουν το 98% των αναγκών της ελληνικής αγοράς. Ειδικότερα, στη μονάδα του Σχηματαρίου έχουν πραγματοποιηθεί επενδύσεις για την ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων, την ενίσχυση και εκσυγχρόνιση των γραμμών παραγωγής και την κάλυψη αναγκών του εργοστασίου”.

Στα σχέδια της εταιρείας είναι η λειτουργία μονάδας συμπαραγωγής ενέργειας στο εργοστάσιο Σχηματαρίου, η οποία θα συνδυάζει τεχνολογία παραγωγής θερμότητας και ενέργειας, με αποτέλεσμα να μειώνεται περίπου κατά 40% η ποσότητα αέριων ρύπων που εκπέμπεται κατά την παραγωγική διαδικασία. Για την συγκεκριμένη μονάδα, όπως αναφέρθηκε, η εταιρεία έχει λάβει μετά από 2,5 χρόνια γραφειοκρατικών καθυστερήσεων την αδειοδότηση αλλά η υλοποίησή της έχει αναβληθεί και αναμένεται νέα απόφαση του Ομίλου για την έναρξη των διαδικασιών κατασκευής της.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το κλείσιμο των μονάδων στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη ο κ. Λώλας ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες μονάδες λειτουργούν πλέον ως κέντρα διανομής των προϊόντων της εταιρείας απασχολώντας λιγότερο προσωπικό. Ωστόσο διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει από την πλευρά της διοίκησης σκέψη για αντίστοιχη ενέργεια στις υπόλοιπες παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων πιστοποιημένο κατά τα διεθνή πρότυπα ISO 9001 και ISO 22000. Επιπλέον, η εταιρεία ως εμφιαλωτής των προϊόντων της The Coca-Cola Company, εφαρμόζει το The Coca-Cola Company Quality Management System και πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές που αυτό ορίζει για την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων. Το εργοστάσιο του Σχηματαρίου παράγει σχεδόν όλη τη γκάμα των προϊόντων της εταιρείας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε