Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Έπεσε η τιμή του πετρελαίου υπό το φόβο του Ισαάκ

Έπεσε η τιμή του πετρελαίου υπό το φόβο του Ισαάκ

Ετσι, στο κλείσιμο το βαρέλι του προϊόντος διαπραγματευόταν στα 95,47 δολάρια, παράδοση μέσα στον Οκτώβριο, με ημερήσια απώλεια τιμής τα σχεδόν 70 σεντς.

 Υποχώρησε, σήμερα, η τιμή άμεσης παράδοσης του βαρελιού του αργού πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης όπου διαλύθηκαν, τελικά, οι προγενέστερες διάχυτες ανησυχίες, για επικείμενες καταστροφικές επιπτώσεις που η τροπική καταιγίδα Ισαάκ μπορεί να έχει, όταν πλησιάσει στις πλωτές εξέδρες άντλησης του “μαύρου χρυσού”, στον Κόλπο του Μεξικού.

“Δεν μπορεί, τελικά, η καταιγίδα ‘Ισαάκ’ να προκαλέσει πραγματικά σημαντικά ζημιές στις εγκαταστάσεις του πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού” εκτίμησε δημόσια ο χρηματιστηριακός οίκος Again Capital.

Διαρρέει, πάντως ότι, για λόγους πρόληψης έχει ανασταλεί σε ποσοστό περίπου 80%–πρόσκαιρα– η άντληση πετρελαίου στις εν λόγω πλωτές εξέδρες.

Διαρρέει, επίσης ότι, “ούτε το 20%” της συνολικής παραγωγής δεν θα απειληθεί από το πέρασμα της εξασθενημένες, όπως τα τωρινά δεδομένα δείχνουν, καταιγίδας από τον Κόλπο του Μεξικού.

Ανατιμήθηκαν, όμως, τα αποθέματα του αργού στα διϋλιστήρια, σε όλον τον αμερικανικό Νότο.

–Τούτη την ώρα η ίδια τροπική καταιγίδα, με ταχύτητα ανέμων ακόμα γύρω στα 100 (εκατόν)χιλιόμετρα ανά ώρα, μαίνεται στη Βόρεια Φλόριδα –περίπου 450 χλμ. στα νοτιο-ανατολικά των εκβολών του ποταμού Μισισίπι, μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο απ τη Νέα Υόρκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον Κόλπο του Μεξικού πλησιάζει ο Ισαάκ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε