Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Επιμένουν οι Γερμανοί: Ούτε ευρώ χωρίς μέτρα

Επιμένουν οι Γερμανοί: Ούτε ευρώ χωρίς μέτρα

Η καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου υπόκειται στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, επανάλαβε ο εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης.

«Περιμένουμε την έκθεση της τρόικας το Σεπτέμβριο και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας σε συνάρτηση με τα γεγονότα» είπε ο Γκέοργκ Στράιτερ, διαμηνύοντας για άλλη μια φορά στην Αθήνα ότι αν δεν εκπληρώσει όσα έχει υποσχεθεί, δε θα δει ούτε… σεντ.

Φρόντισε όμως να μας… χρυσώσει το χάπι ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης: «Η θέση μας δεν έχει αλλάξει, το Βερολίνο θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη».

Παράλληλα, σχολίασε ότι οι δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, ο οποίος είπε ότι προτίθεται να κάνει ό,τι χρειάζεται για τη διάσωση της ευρωζώνης, είναι σύμφωνες με την αποστολή του.

“Οι δηλώσεις του κ. Ντράγκι δεν είναι αντιφατικές. (…) Η ΕΚΤ εκτελεί την αποστολή της και η γερμανική κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα σε πολιτικό επίπεδο για τη διάσωση της ευρωζώνης”, σημείωσε ο Γκέοργκ Στράιτερ.

“Την ανεξαρτησία της ΕΚΤ εγγυώνται οι ευρωπαϊκές συνθήκες και εμείς σεβόμαστε αυτήν την ανεξαρτησία”, κατέληξε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΤΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατσάδα ενός πρώην πρωθυπουργού σε έναν παρολίγον – Παπανδρέου: Γιατί κ.Ρουμελιώτη δεν ενημερώσατε την ελληνική κυβέρνηση; Γιατί δεν παραιτηθήκατε;

Τηρήστε τα συμφωνηθέντα είπαν σε Σαμαρά και Βενιζέλο οι τροικανοί

Ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα αν εγκαταλείψει το ευρώ

Ανακεφαλοποίηση ελληνικών τραπεζών, μέσω του ΕΤΧΣ, ενέκρινε η Κομισιόν

Τέλος τα δώρα στο Δημόσιο – Κόβονται και από τις επικουρικές

Αλληλεγγύη αλλά με αιχμές από τον Μπαρόζο – Ο Σαμαράς έθεσε το θέμα της προσαρμογής – Νέα σύσκεψη των τριών τη Δευτέρα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε