Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Επίσημη έρευνα κατά της Goldman Sachs και στη Βρετανία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Μετά την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η Goldman Sachs βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο επίσης έρευνας και από τη βρετανική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών.

Η Financial Services Authority αναφέρει πως μετά από τις πρώτες έρευνες, αποφάσισε να αρχίσει επίσημη έρευνα για την Goldman Sachs International σε σχέση με τις πρόσφατες κατηγορίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). «Η FSA θα συνεργαστεί στενά με τη SEC στην έρευνα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η SEC έχει κατηγορήσει την Goldman ότι απέκρυψε από τους επενδυτές το γεγονός ότι το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο Paulson & Co στοιχημάτιζε εναντίον ενός παράγωγου προϊόντος των ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου στη δημιουργία του οποίου είχε βοηθήσει.

Όπως έχει ανακοινώσει FSA «μελετά» αυτό για το οποίο κατηγορείται η Goldman Sachs στις ΗΠΑ για να δει αν η υπόθεση μπορεί να αφορά κλάδους της αμερικανικής τράπεζας που υπόκεινται στις βρετανικές κανονιστικές ρυθμίσεις.
Όλα αυτά ενώ η Goldman Sachs Group Inc., ανακοίνωσ κέρδη πρώτου τριμήνου, που έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η αυξημένη κερδοφορία οφείλεται -σε μεγάλο μέρος- στα έσοδα που έχουν προκύψει από τις συναλλαγές και τις διαπραγματεύσεις της εταιρείας στο χώρο των ομολόγων.

Τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν 91%, σε 3.46 δισεκατομμύρια δολάρια ή $ 5.59 ανά μετοχή, εντός τριών μηνών έως τέλος Μαρτίου, από 1.81 δισεκατομμύρια δολάρια, ή $ 3,39 ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Η μέση εκτίμηση 23 αναλυτών για το Bloomberg ήταν για $ 4.14 ανά μετοχή. Οι προβλέψεις κυμαινόταν από $ 3,33 έως $ 5.97.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε