Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Επιτέλους! Οι γερμανικές τράπεζες συμφωνούν στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας

Ώρα 16.00 ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β.Σόιμπλε ανακοίνωσε πως οι γερμανικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες συμφώνησαν να συμμετάσχουν στο νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα.
 

Όπως ανακοίνωσε ο Β.Σόιμπλε η γερμανική κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία με τις γερμανικές τράπεζες για την ελληνική βοήθεια.

Ο κύριος Σόιμπλε δήλωσε ότι η συμμετοχή των γερμανικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών θα φτάσει στο ποσό των 3,2 δισεκατομυρίων ευρώ χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες αφού δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί η συμφωνία.

Πάντως, σύμφωνα με τα έστω και ελάχιστα που είπε, θα μετακυλιστούν τα ομόλογα της Ελλάδας που λήγουν το 2014 τουλάχιστον.
Για αυτό και επεσήμανε με νόημα πως το 55% των ελληνικών ομολόγων που βρίσκεται σε γερμανικά χέρια λήγουν μετά το 2020.

Νωρίτερα, ο ισχυρός άντρας της Deutsche Bank, Γ.Άκερμαν, είχε δηλώσει πως οι γερμανικές τράπεζες ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ στην επιμήκυνση-διακράτηση των ελληνικών ομολόγων, ώστε να αποφευχθεί η ελληνική κατάρρευση.

 
Σύμφωνα με το Bloomberg, το πρωί υψηλόβαθμα στελέχη γερμανικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών παρουσίασαν στον Β.Σόιμπλε την πρόταση τους που ουσιαστικά βασίζεται πάνω στο γαλλικό σχέδιο του Νικολά Σαρκοζί.
 
Η συναίνεση ΙΔΙΩΣ των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών είναι το ”κλειδί” με το οποίο θα πάρει ”μπροστά” το νέο σχέδιο διάσωσης για την ελληνική οικονομία, αφού αυτές έχουν στα συρτάρια τους το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου των ελληνικών ομολόγων που φτάνει τα 30 δισεκατομύρια ευρώ.
 
Διαβάστε επίσης :
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε