Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Επιθυμώ να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ”

Επιθυμώ να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ”

Με αυτή τη θέση πάει η Μέρκελ, όπως η ίδια τόνισε, στη Σύνοδο Κορυφής, αν και πρόσθεσε πως στην Ελλάδα οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχουν συχνά ρυθμούς χελώνας.

Την επιθυμία της να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ μιλώντας το πρωί στη γερμανική βουλή, στο πλαίσιο των κυβερνητικών δηλώσεων ενόψει της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

«Επιθυμώ να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ», επανέλαβε σήμερα η Άγκελα Μέρκελ προσθέτοντας ότι «αυτό είναι προς το συμφέρον όχι μόνον της Αθήνας, αλλά και της ευρωζώνης και της ΕΕ γενικότερα».
Με αυτή τη θέση, όπως είπε, θα πάει στην αποψινή Σύνοδο Κορυφής, χωρίς ωστόσο να θέλει να προκαταλάβει την έκθεση της τρόικας. Η Ελλάδα βέβαια, όπως είπε, θα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

«Στην Αθήνα, στην ελληνική κυβέρνηση, σε τμήματα της κοινωνίας και της οικονομίας, διακρίνω ειλικρινή βούληση για αλλαγή», είπε η καγκελάριος, προσθέτοντας ότι τα πράγματα είναι κάθε άλλο παρά εύκολα στην Ελλάδα. Πολλά πράγματα προχωρούν αργά ενώ «στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις διαπιστώνονται συχνά ρυθμοί χελώνας», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σκληρή απάντηση από τους Σοσιαλδημοκράτες

Δριμύ κατηγορώ σε βάρος της καγκελαρίου για τον τρόπο που διαχειρίζεται την ευρωκρίση και το ελληνικό ζήτημα ειδικότερα, εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Περ Στάινμπρουκ.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός επέρριψε στην Α. Μέρκελ ότι επέτρεψε εντός του κυβερνητικού της συνασπισμού επί μήνες το «μόμπινγκ» σε βάρος της Ελλάδας, χωρίς να παρέμβει. Ούτε ο Χ. Κολ, ούτε κανένας άλλος προκάτοχός της, όπως είπε ο Π. Στάινμπρουκ, θα επέτρεπε τέτοιου είδους μεταχείριση ενός ευρωπαίου εταίρου για εσωπολιτικά παιγνίδια.

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε