Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Επιτυχής η διάθεση ομολόγων από την ΕΤΕ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διάθεση ομολογιακού τίτλου μειωμένης εξασφάλισης διαβάθμισης (Lower Tier II) ύψους €450

εκατ. όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Η διάθεση έγινε με ιδιωτική τοποθέτηση μέσω του δικτύου καταστημάτων της τράπεζας στην Ελλάδα.

Ενδεικτικό  της εμπιστοσύνης του επενδυτικού  κοινού προς την ΕΤΕ είναι ότι  η έκδοση έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης, με αποτέλεσμα η διάθεσή της να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα τεσσάρων εργασίμων ημερών, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας.

Όπως διευκρινίζεται, ο εν λόγω ομολογιακός τίτλος θα εκδοθεί την 3 Αυγούστου 2010 από τη θυγατρική NBG Finance Plc, που εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία, με εγγύηση της ΕΤΕ και θα εισαχθεί για διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Ο ομολογιακός τίτλος θα έχει διάρκεια δέκα έτη, με δικαίωμα πρόωρης εξαγοράς από τον εκδότη με τη συμπλήρωση 5ετίας και σε κάθε επόμενη ημερομηνία καταβολής τόκων το δε ετήσιο επιτόκιο για τα πρώτα 5 έτη είναι σταθερό 7%. Σε περίπτωση που δεν ασκηθεί το δικαίωμα πρόωρης εξαγοράς, το ετήσιο επιτόκιο για τη δεύτερη 5ετία αυξάνεται σε 9,5%.

Η τράπεζα σημειώνει τέλος ότι με  την έκδοση αυτή ενισχύονται τα Εποπτικά Ίδια Κεφάλαια της ΕΤΕ με €450 εκατ., ιδιαίτερα ο δείκτης Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων (Core Tier I ratio) ενισχύεται κατά 34 μονάδες βάσης και ο δείκτης Συνολικών Ιδίων Κεφαλαίων (Total Capital ratio) ενισχύεται κατά 66 μονάδες βάσης.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε