Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Επιβεβαίωση NewsIt: Μετά τις εκλογές τα στοιχεία για το έλλειμμα – Στις 15 Νοεμβρίου η ανακοίνωση

– Το γεγονός ότι πάει μετά τις εκλογές δείχνει ξεκάθαρα ότι το έλλειμμα θα εκτοξευτεί κοντά στο 16%.
– Κάθε μία μονάδα αύξησης του ελλείμματος σημαίνει τρύπα κατά 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ
– Τα έσοδα του προϋπολογισμού δείχνουν μαύρη τρύπα 16 δισ μέχρι τέλος του χρόνου

Όπως είχε μετάδωσει από την αρχή το NewsIt, η κυβέρνηση μέσα από παζάρια και σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα προσπαθεί να μεταθέσει την ανακοίνωση του αναθεωρημένου ελλείμματος μετά τις εκλογές, καθώς φοβούνται πως θα “κάτσει” κοντά στο 16%.

Οι πληροφορίες λοιπόν του NewsIt επιβεβαιώθηκαν σήμερα με τον πλέον επίσημο τρόπο από τον εκπρόσωπο του Επιτρόπου για θέματα Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρέν, τον κ. Αμαντέους Αλταφάζ.

Ο κ. Αλταφάζ μέσω e-mail ανακοίνωσε ότι το αναθεωρημένο έλλειμμα δεν θα ανακοινωθεί τελικά στις 22 Οκτωβρίου όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, αλλά στις 15 Νοεμβρίου, μέτα δηλαδή τις εκλογές.

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα ο κ. Αλταφάζ αναφέρει πως “τα στοιχεία από την Ελλάδα θα δημοσιευθούν έως τα μέσα Νοεμβρίου. Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, βρίσκεται σε διαδικασία ποιοτικής εκτίμησης των στοιχείων του Δημοσίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Στατιστική Αρχή και του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ελλάδας”.

Η κυβέρνηση τελικά όπως φαίνεται κατάφερε να μεταθέσει χρονικά την ανακοίνωση του αναθεωρημένου ελλείμματος, γεγονός που έγινε γνωστό, μία ημέρα μετά τις πληροφορίες από στέλεχος του οικονομικού επιτελείου που έκανε λόγο για έλλειμμα στο 16%, γεγονός που μπορεί να τινάξει στον αέρα το Μνημόνιο, καθώς ανοίγει μία μαύρη τρύπα 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μία ανακοίνωση ενός ελλείμματος στο 16% πριν τις εκλογές θεωρείται από την κυβέρνηση πως θα ήταν βαρίδι στην εκλογική αναμέτρηση, αλλά και πως θα αποκτούσε σημαία η Νέα Δημοκρατία που θα “στρίμωχνε” το κυβερνών κόμμα.

Διαβάστε επίσης:

Φοβούνται έλλειμμα στο 16% και πάνε την ανακοίνωση μετά τις εκλογές;

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε