Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης για το 2011

Επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης για το 2011

Ο κ. Ζέλικ ανέφερε ότι οι ανεπτυγμένες οικονομίες, φέτος, θα έχουν ανάπτυξη +2,5%, ενώ του χρόνου +2,3% .

Η Παγκόσμια Τράπεζα δημοσιοποίησε σήμερα την πρόβλεψή της, ότι το έτος 2011 η ανάπτυξη της διεθνούς οικονομίας “θα επιβραδυνθεί”, αλλά τόνισε ότι από αυτήν δεν προβλέπεται σε καμία περίπτωση μία “διψήφια ύφεση” στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας κ. Ρόμπερτ Ζέλικ, “δεν προβλέπεται να επαναληφθεί, διεθνώς, η οικονομική κρίση του έτους 2009”, που σχολίαζε τις εκτιμήσεις από το ίδρυμά του ότι “του χρόνου η διεθνής οικονομία θα αναπτυχθεί με +3,3%, από +3,5% φέτος”. “Φρονώ ότι δεν θα έχουμε το 2011 μία διψήφια ύφεση” της διεθνούς οικονομίας, “όπως πολλοί υποστηρίζουν”, δήλωσε επίσης ο ίδιος αξιωματούχος.

-Η επιβράδυνση της ανάπτυξης θα πλήξει κυρίως τους αναπτυσσόμενους, επισήμανε ο ίδιος, δεδομένου ότι φέτος μεν αναπτύσσονται με ποσοστό +6,6%, όμως του χρόνου η ανάπτυξη τους δεν θα ξεπεράσει καν το +6% .

-Ιδίως θα παρατηρηθεί, από του χρόνου, όπως πρόσθεσε ο κ. Ζέλικ, “μία αποκλιμάκωση του έντονου ρυθμού ανάπτυξης, που τα λίγα τελευταία έτη γνώρισαν η Κίνα και η Ινδία, της τάξης τού οριακά +10%”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε