Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Επιβραδύνθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης στις ΗΠΑ

Επιβραδύνθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης στις ΗΠΑ

Το αμερικανικό ΑΕΠ σε δωδεκάμηνη βάση στο τέλος του πρώτου τριμήνου αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,9%, ανέφερε σήμερα το αρμόδιο υπουργείο Εμπορίου, όπως πρόβλεψε πλειάδα αμερικανών οικονομολόγων.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας όπως αναμενόταν επιβραδύνθηκε το πρώτο τρίμηνο φέτος, ενώ παράλληλα η μείωση των καταναλωτικών δαπανών και της εξαγωγικής δυναμικής, που ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις, επιδείνωσαν την οικονομική εικόνα του τριμήνου.

Το αντίστοιχο ποσοστό για το τρίμηνο Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2011 ήταν 3%. Φέτος το α’ τρίμηνο τα αποθεματικά των εταιρειών λογισμικού και εφοδιασμού σημείωσαν κάμψη, ανέφερε το υπουργείο Εμπορίου.

Από τη σκοπιά των εισοδημάτων σημειώθηκε αύξηση 3,1% το πρώτο φετινό τρίμηνο, ύστερα από το 2,6% του δ’ τριμήνου του 2011, ανακοίνωσε οριστικά σήμερα η ίδια πηγή (αυτές οι εκτιμήσεις είχαν δημοσιοποιηθεί πρώτη φορά στα τέλη του Μαΐου).

Πρόσθεσε ότι, η καταναλωτική δαπάνη, που σε ποσοστό 70% διαμορφώνει την τάση στην οικονομική δραστηριότητα των ΗΠΑ, το α’ φετινό τρίμηνο ήταν αυξημένη 2,5%, έναντι 2,7% το προηγούμενο τρίμηνο, μάλιστα με τάση συρρίκνωσής της το λήγον τρίμηνο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε