Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Έρμαιο των απειλών για υποβάθμιση το Χρηματιστήριο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο “κατήφορος” του ελληνικού Χρηματιστηρίου συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, με τους επενδυτές να παραμένουν παγωμένοι.

Έρμαιο των ανακοινώσεων των ξένων οίκων αξιολόγησης εξακολουθεί να είναι το Χρηματιστήριο της Αθήνας, το οποίο σήμερα κατέγραψε και νέα πτώση κατά 2,82%.

 

Οι συναλλαγές κατά τη διάρκεια όλης της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκαν σε αρνητικό κλίμα μετά τις απειλές της υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους Standard & Poor’s και της Moody’s, αλλά και την άνοδο του spread στην αγορά ομολόγων. 

Είχε προηγηθεί η υποβάθμιση τεσσάρων ελληνικών τραπεζών,  κάτι που έσπρωξε τις μετοχές των τραπεζών να έχουν από τις μεγαλύτερες απώλειες.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 1.900 μονάδων και έκλεισε στις 1.872,53 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 2,82%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 175,422 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 3,71%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,40% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,46 %.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τροφίμων +1,25% και των Μέσων Ενημέρωσης +0,20%. Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τραπεζών -4,92% και των Χημικών -4,27%. 

54 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 121 πτωτικά και 52 παρέμειναν σταθερές.

Το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου βρέθηκε στις 363,4 μονάδες βάσης, ενώ χθες είχε “κλείσει” στις 335,4 μονάδες, σημειώνοντας μεγάλη άνοδο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε