Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Έρχονται αλλαγές στο νομοσχέδιο για την περαίωση

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ολοκληρώνεται την Κυριακή η διαδικασία υποβολής των προτάσεων επί του σχεδίου νόμου για την περαίωση και οι αλλαγές θεωρούνται δεδομένες.

Οι αλλαγές που αναμένεται να γίνουν επί του αρχικού νομοσχεδίου έχουν να κάνουν με την αύξηση των δόσεων αποπληρωμής, τη μείωση του ποσού προκαταβολής για την εκούσια ρύθμιση φορολογικών υποθέσεων, δυο προτάσεις που έχουν καταθέσει οι παραγωγικοί φορείς και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κάνει δεκτές το οικονομικό επιτελείο.

Η τελική μορφή του νομοσχεδίου θα κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας, αφού πρώτα περάσει από την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος..

Το αρχικό σχέδιο νόμου προκάλεσε αντιδράσεις, όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και εκ των έσω στο ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου «τα άκουσε» από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατά την ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής. Μέσω συνέντευξής του στο Έθνος της Κυριακής πάντως, αρνήθηκε ότι το νομοσχέδιο για την περαίωση αποτελεί επιβράβευση των φοροφυγάδων.

«Οι μη έχοντες όχι απλά δεν αδικούνται, αλλά μάλλον ευνοούνται από κάθε κίνηση που επιχειρεί να βάλει μια τάξη στο φορολογικό μηχανισμό ώστε να γίνει πιο δίκαιος, πιο αποτελεσματικός», είπε, επαναλαμβάνοντας την άποψη ότι η περαίωση δεν είναι υποχρεωτική και δε δίνει συγχωροχάρτι.

Τόνισε επίσης ότι η ρύθμιση βάζει διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν, ενώ –όπως σημείωσε- το κυριότερο είναι ότι δεν έρχεται μόνη, αλλά «εντάσσεται σε ένα νέο πλαίσιο με πολλές καινοτομίες και πιο αυστηρές διαδικασίες, ώστε να μην είναι δυνατή η συσσώρευση τόσων ανέλεγκτων υποθέσεων και τόσων ληξιπρόθεσμων οφειλών».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε