Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ερχονται αύριο τ’ αφεντικά της Τρόϊκας

Ερχονται αύριο τ’ αφεντικά της Τρόϊκας

Το τελικό ok σε κρίσιμα νομοσχέδια όπως αυτό για τα κλειστά επαγγέλματα ή για το φορολογικό θα δώσουν αύριο οι επικεφαλής των ελεγκτών της τρόϊκας οι οποίοι έρχονται στην Αθήνα.

Σε ακόμη ένα κρίσιμο τεστ υποβάλλεται και επισήμως αύριο, με την έλευση των επικεφαλής της τρόικας, η ελληνική οικονομία, προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για τη χορήγηση της δ’ δόσης του δανείου.

Στο μικροσκόπιο των εμπειρογνωμόνων της ΕΕ και ΔΝΤ θα τεθεί η εξειδίκευση των μέτρων, ύψους 12,77 δισ. ευρώ, για την τριετία 2012- 2014, καθώς και η πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που επιβάλλει το μνημόνιο).

Τις συζητήσεις αναμένεται να μονοπωλήσουν μεταξύ άλλων το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το φορολογικό νομοσχέδιο, οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ κ.ά.

Σημειώνεται ότι το κείμενο της αξιολόγησης που θα εκδοθεί από την ηγεσία των ελεγκτών της τρόικας περί τα μέσα Φεβρουαρίου, και στη συνέχεια οι επιμέρους εκθέσεις από Ε.Ε. και ΔΝΤ, δεν θα αξιολογούν μόνο την τέταρτη δόση του δανείου, αλλά θα αποτελέσουν και πρόκριμα για τη διαπραγμάτευση της επιμήκυνσης του χρέους των 110 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη εβδομάδα βρίσκεται στη χώρα μας το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, το οποίο μεταξύ άλλων συνέλεξε στοιχεία για το έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης και το κλείσιμο του 2010.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε