Πέμπτη, 11 Απρ.
19oC Αθήνα

Έρχονται εκατό δις δολάρια από την Κίνα

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times η Κίνα πιθανότητα θα βοηθήσει με αυτήν την επένδυση μαμούθ την ευρωζώνη για να αντιμετωπίσει την εκρηκτική κρίση χρέους.

”Η Κίνα θα μπορούσε να εκδηλώσει την προθυμία να συνεισφέρει από 50 ως 100 δισ. δολάρια στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ή σε ένα νέο ταμείο που θα μπορούσε να δημιουργηθεί σε συνεργασία με το ΔΝΤ, σύμφωνα με ένα πρόσωπο το οποίο είναι ενήμερο για τις προθέσεις των κινέζων ηγετών” γράφουν στην ιστοσελίδα τους οι Financial Times.

Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος που ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ επισκέπτεται το Πεκίνο.

Βέβαια ο ίδιος με δηλώσεις του επιχειρεί να κρατήσει χαμηλά τον πήχυ των προσδοκιών :”Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη με την Κίνα, μόνο διαβουλεύσεις σε προκαταρκτικό στάδιο”, είπε ο Κλάους Ρέγκλινγκ προειδοποιώντας ότι “δε θα υπάρξει συμφωνία σήμερα”.

“Είχα επαφές με τις κινεζικές αρχές που είναι τακτικοί αγοραστές ομολόγων του ΕΤΧΣ”, επεσήμανε ο κ.Ρέγκλινγκ ο οποίος τόνισε ότι η Ασία αγόρασε εφέτος το 40% των ομολόγων του ΕΤΧΣ.

“Τα συναλλαγματικά αποθεματικά της Κίνας αυξάνονται κάθε μήνα, συνεπώς υπάρχει ανάγκη για επενδύσεις”, τόνισε υπογραμμίζοντας ότι “οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για δελεαστικές και ασφαλείς επενδύσεις”.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε