Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Έρχονται… κατασχετήρια. Μόνο ο ένας στους έξι μπήκε στη ρύθμιση για χρέη στο Δημόσιο

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Από τους 1.300.000 οφειλέτες του Δημοσίου, μονάχα 200.000 πήγαν στο… γκισέ και αυτοί όπως φαίνεται μόνο όταν τους πήγε το κατασχετήριο στο σπίτι.

Η προθεσμία για τη ρύθμιση των οφειλών έληξε την περασμένη Παρασκευή και τα αποτελέσματα για μια ακόμη φορά διέψευσαν τις προσδοκίες του οικονομικού επιτελείου.

Έτσι για τους περίπου 1.000.000 οφειλέτες που δεν θέλησαν να ξεπληρώσουν με δόσεις η εφορία βάζει μπροστά το σχέδιο… νούμερο δύο. Θα αρχίσουν ένας, ένας να παίρνουν ειδοποιητήρια για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.

Μετά τα γνωστά παραδείγματα σε Μύκονο και Σαντορίνη και ύστερα από 70 κατασχέσεις ακινήτων πανελλαδικά φαίνεται ανοίγει νέος πολύ μεγαλύτερος κύκλος που αυτή τη φορά μάλλον δεν θα περιλαμβάνει μόνο … μεγαλοκαρχαρίες.

Τώρα βέβαια και με βάση το γεγονός ότι οι διαδικασίες κατάσχεσης καθυστερούν, το Δημόσιο δίνει … δεύτερη ευκαιρία σε όσους του χρωστάνε.

Με νέα εγκύκλιο δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν “πρόλαβαν” ως την περασμένη Παρασκευή να υπαχθούν στη ρύθμιση … όποτε μπορέσουν, αρκεί μαζί με την πρώτη δόση να καταβάλουν και όσες έχουν παρέλθει μέχρι να κάνουν τα χαρτιά τους.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε