Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ερχονται μειώσεις και στα ειδικά μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων

“Τσεκουρεμένες” θα δούν τις αποδοχές τους το 2012, περίπου 350.000 υπάλληλοι του δημοσίου που αμοίβονται με ειδικά μισθολόγια. Μειώσεις έως και 35% για το προσωπικό των εισηγμένων ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, μέχρι τον Φεβρουάριο θα υπάρξει σχέδιο νόμου, για στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς, δικαστές, γιατρούς του ΕΣΥ, ιατροδικαστές, πανεπιστημιακούς καθηγητές, διπλωμάτες και άλλους, που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.

Με το σχέδιο αυτό θα γίνει αναπροσαρμογή των αποδοχών τους, που θα ισχύσει πιθανότατα αναδρομικά, από τις αρχές Ιανουαρίου. Οι μειώσεις θα είναι χαμηλότερες απ’ ότι αυτές με το ενιαίο μισθολόγιο, όπου ο μέσος όρος των περικοπών είναι 17,5% και για τα ειδικά μισθολόγια σχεδιάζεται να είναι, περίπου, στο 10%.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών, οι επαγγελματικές αυτές κατηγορίες, έχουν υποστεί ήδη μεγάλες μειώσεις και στόχος είναι να επιβαρυνθούν μόνον όσοι εξακολουθούν να έχουν υψηλές αποδοχές.

Μείωση 35% των αποδοχών στις εισηγμένες ΔΕΚΟ

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών η οποία, όπως μετέδωσε το Mega, θα ορίζει ότι οι διοικήσεις στις εισηγμένες ΔΕΚΟ θα πρέπει να προχωρήσουν στην αναπροσαρμογή των αποδοχών του προσωπικού τους.

Η εγκύκλιος προβλέπει μείωση των αποδοχών ως 35%, λαμβάνοντας ως αρχή τις αποδοχές που είχαν στα τέλη του 2009. Δηλαδή, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, όπου οι αποδοχές τους έχουν περικοπεί γύρω στο 18% μέχρι σήμερα, από τις αρχές του χρόνου θα έχουν μία ακόμη μείωση της τάξης του 17%, ώστε να φθάσουν το ποσοστό του 35%.

Διαβάστε
Άγριο μαχαίρι στους μισθούς ΔΕΚΟ και ΟΤΑ έως και 40% και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1ης Νοεμβρίου

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε