Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Έρχονται τα τεκμήρια διαβίωσης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δείτε τα νέα τεκμήρια που σχεδιάζει η κυβέρνηση και με παραδείγματα τι ακριβώς θα μας χρεώνει η Εφορία με τον νέο νόμο.

Έτοιμα είναι από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τα νέα τεκμήρια διαβίωσης, σύμφωνα με την εφημερίδα Το Πρώτο Θέμα, τα οποία μάλιστα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τις επόμενες 10 ημέρες από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

 

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο τα τεκμήρια θα αφορούν:

 

– Το τεκμήριο θα ενεργοποιείται ακόμα και για τα αυτοκίνητα μικρού κυβισμού. Τα τεκμαρτά ποσά θα είναι χαμηλά προκειμένου να μην υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά αυτοκινήτων. Έτσι για παράδειγμα για ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο 1.200 κυβικών, το τεκμήριο θα ειναι 3.000 ευρώ, ενώ για κάθε 100 κυβικά το τεκμήριο θα ανεβαίνει κατά 200 ευρώ.

– Για την κύρια κατοικία το τεκμήριο θα ενεργοποιείται ακόμα και για τις μικρές κατοικίες, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει απαλλαγή. Για κατοικία έως 100 τετραγωνικά το τεκμήριο θα είναι 4.000 ευρώ, ενώ για κατοικίες από 101τ.μ. έως 300 τετραγωνικά το τεκμήριο θα ανεβαίνει στα 60 ευρώ ανά τετραγωνικό. Από 301τ.μ. και πάνω το τεκμήριο θα φτάνει στα 80 ευρώ ανά τετραγωνικό. Για παράδειγμα μία κατοικία 150 τετραγωνικών θα έχει τεκμήριο 9.000 ευρώ. 

– Για τις δεύτερες ή εξοχικές κατοικίες τα ποσά θα είναι μειωμένα κατά 50% σε σχέση με τα ποσά της κύριας κατοικίας.

– Για τα σκάφη αναψυχής δεν θα υπάρχει καμία απαλλαγή, γεγονός που σημαίνει ότι ακομα και για μία βάρκα των 4 μέτρων θα προβλέπεται τεκμήριο. Για παράδειγμα τα σκάφη ανοιχτού τύπου έως 5 μέτρα θα έχουν τεκμήριο 2.000 ευρώ και άνω των 5 μέτρων θα έχουν τεκμήριο 3.000 ευρώ. Τα σκάφη κλειστού τύπου έως 10 μέτρα θα έχουν ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα 7.500 ευρώ, ενώ για κάθε ένα μέτρο θα αυξάνεται κατά 1.250 ευρώ. 

-Για τις εξωτερικές πισίνες το τεκμήριο θα ανέρχεται στα 60 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και στις εσωτερικές πισίνες στα 100 ευρώ ανά τετραγωνικό. 

-Τεκμήριο θα αποτελεί και το απασχολούμενο προσωπικό σε μία οικογένεια, όπως η οικιακή βοηθός και ο κηπουρός και θα υπολογίζεται στα 5.000 ευρώ. 

-Για το ιδιωτικό σχολείο το τεκμήριο θα είναι 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. 

-Για τα φροντιστήρια των ελληνικών και ξένων γλωσσών θα υπάρχει επίσης τεκμήριο χωρίς να έχει προσδιοριστεί το ποσό.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε