Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Εταιρεία ΚΡΙ ΚΡΙ:Μένουμε Ελλάδα – Δεν πάμε Σκόπια

Εταιρεία ΚΡΙ ΚΡΙ:Μένουμε Ελλάδα – Δεν πάμε Σκόπια

Υψηλόβαθμο στέλεχος της πασίγνωστης ελληνικής εταιρείας βάζει τέλος μέσω του Newsit στο όργιο φημών των τελευταίων ωρών που ανέφεραν πως η ΚΡΙ ΚΡΙ μετακομίζει στα Σκόπια.

Η παραφιλολογία ξεκίνησε μετά σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας σύμφωνα με την οποια η “ΚΡΙ‐ΚΡΙ Α.Β.Ε.Ε ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξυγίανση των δραστηριοτήτων της, προχώρησε σε πώληση της συμμετοχής της 71,15% στη θυγατρική της KRIKRI DOO KUMANOVO, έναντι συνολικού τιμήματος € 100.000 ευρώ”.

Πολλοί έσπευσαν να πουν πως πρόκειται για μια ακόμη ελληνική εταιρεία που εγκαταλείπει την Ελλάδα. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει όπως αποσαφήνισε σε όλους τους τονους μέσω του Νewsit υψηλόβαθμος στέλεχος της επιχείρησης με τη μακρά ιστορία. Ο κύριος Κωνσταντίνος Σαρμαδάκης είπε χαρακτηριστικά “η ΚΡΙ ΚΡΙ είναι μια εταιρεία ελληνική και δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα”.

Η αποεπένδυση άλλωστε από την KRIKRI DOO KUMANOVO αφορά σε ποσοστό μικρότερο του 2% του Κύκλου Εργασιών του Ομίλου.

Oι εγκαταστάσεις της εταιρείας ΚΡΙ ΚΡΙ στις Σέρρες

Η εταιρεία ΚΡΙ ΚΡΙ απασχολεί περισσότερους από 300 εργαζόμενους.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙ ΚΡΙ
Το 1954, ο Γιώργος Τσινάβος ιδρυτής της εταιρείας, ανοίγει ένα μικρό ζαχαροπλαστείο στις Σέρρες, το οποίο παράγει και διαθέτει παγωτά και είδη ζαχαροπλαστικής στην πόλη. Οι πρώτες διανομές παγωτού γίνονταν με πλανόδιους πωλητές και ειδικά χειροκίνητα καροτσάκια που είχαν ως ψυκτικό μέσο τον πάγο και το αλάτι.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, στη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντουάιτ Αΐζενχάουερ στην Αθήνα, μεταξύ των άλλων δώρων που του προσφέρθηκαν ήταν και τα περίφημα αγριοκάτσικα κρι-κρι των Λευκών Όρεων. Το θέμα, με τις ανάλογες φωτογραφίες, πήρε διαστάσεις στον Τύπο της εποχής. Τότε, γεννήθηκε στον επιχειρηματία η ιδέα να «βαφτίσει» τα παγωτά του «Κρι Κρι» ακολουθώντας τη μόδα της εποχής που ήθελε οι εμπορικές επωνυμίες να είναι ηχοποίητες και επαναλαμβανόμενες.

Τα παγωτά Κρι Κρι και ιδιαίτερα το Κασσάτο, ένα «ιδιαίτερο» παγωτό, βασισμένο στο πρόβειο γάλα με πολύ πλούσια γεύση, αρχίζουν να αποκτούν φήμη και εκτός των ορίων των Σερρών.

Το 1963, χρονιά κατά την οποία αρχίζουν να τοποθετούνται τα πρώτα ηλεκτρικά ψυγεία με παγωτά στην αγορά των Σερρών, ο Γιώργος Τσινάβος, ιδρυτής της Κρι Κρι απεβίωσε και τη μικρή επιχείρηση ανέλαβαν η σύζυγός του και ο αδελφός του Σπύρος.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1968, οι εγκαταστάσεις της μικρής τοπικής εταιρίας μεταφέρονται σε νέους ιδιόκτητους χώρους, ενώ τρία χρόνια μετά, το 1971, η εταιρία αποκτά την πρώτη αυτόματη γραμμή παραγωγής παγωτού, σηματοδοτώντας έτσι την αρχή μιας νέας εποχής, καθώς μέχρι τότε η παραγωγή γινόταν με το χέρι.

Οι δεκαετίες ’80 και ’90, διαγράφουν τη μετέπειτα πορεία της εταιρίας, αφενός με την κατασκευή του νέου εργοστασίου (1987) και αφετέρου με την παραγωγή γιαούρτης, όταν ξεκινά η παραγωγή παραδοσιακού πρόβειου και αγελαδινού γιαουρτιού από φρέσκο γάλα του Νομού Σερρών. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, η Κρι Κρι “κατεβαίνει” στην Αττική, δημιουργώντας με σταθερά βήματα ένα πανελλαδικό δίκτυο διανομής των προΐόντων της.

Το 1997, υλοποιώντας τριετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 6 εκατ. ευρώ, εκσυγχρονίζει τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, αυξάνει και βελτιώνει την παραγωγή των προΐόντων της. Τον επόμενο χρόνο, ολοκληρώνεται η κατασκευή αυτόνομου εργοστασίου παραγωγής γιαουρτιού.

Το 2000, η Κρι Κρι λανσάρει στην αγορά γιαούρτι σε οικογενειακή συσκευασία, κάτω από την εμπορική επωνυμία “Σπιτικό”  και κερδίζει τις πρώτες αναφορές στις έρευνες αγοράς. Λίγο αργότερα, εισέρχεται και στην αγορά του παστεριωμένου γάλακτος, αλλά εκμεταλλευόμενη την ηγετική θέση που ήδη κατείχε στην αγορά του Νομού Σερρών, δεν θέλει να υπερβεί τα όριά του.

Σήμερα, η Κρι Κρι έχει αναπτύξει το δίκτυο της σε περισσότερους από 40 νομούς της χώρας και στοχεύει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις αναπτυξιακές της προοπτικές, τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και στο εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι σημαίνει η “έξοδος” της ΦΑΓΕ από την Ελλάδα

Γιατί κατέρρευσε ο κολοσσός επίπλων ΝΕOSET – Στον αέρα 1.000 εργαζόμενοι

Αίτηση για ένταξη στο άρθρο 99 κατέθεσε ο Μπάμπης Βωβός 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε