Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Εθνική Τράπεζα : ”Πιστεύουμε ακόμα στα οφέλη της συγχώνευσης με την Alpha Bank”

Τη δήλωση αυτή έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Α.Ταμβακάκης στην παρουσίαση των ετήσιων αποτελεσμάτων του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας τα οποία είναι καλύτερα απ’ ότι εκτιμούσαν οι αναλυτές.
 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας για τον τραπεζικό ”γάμο δήλωσε : ”Εξακολουθούμε να πιστεύουμε στα οφέλη της πρότασής μας τόσο για τους μετόχους της Alpha Bank όσο και για τους μετόχους της Εθνικής Τράπεζας ειδικά όσον αφορά τις σημαντικές συνέργιες που θα μπορούσαν να προκύψουν”.
 
Ιδιαίτερη αξία έχει η αναφορά του κυρίου Ταμβακάκη για τον τρόπο που θα πρέπει να γίνονται οι τραπεζικές συμφωνίες : ”Για να αποδώσουν τα μέγιστα οποιεσδήποτε συνέργειες μεταξύ τραπεζών, οι συμφωνίες θα πρέπει να γίνονται με φιλικό τρόπο”.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας χαρακτήρισε κάθε άλλο σενάριο για συνεργασία του ομίλου με άλλες τράπεζες υποθετικό.
 
Κέρδη που ξεπέρασαν τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα για το 2010.
 
Τα καθαρά κέρδη του ομίλου, μετά την έκτακτη φορολογία διαμορφώθηκαν στα 406 εκατομμύρια ευρώ, έναντι εκτιμήσεων για κέρδη 328,7 εκατ. ευρώ, με βάση δημοσκόπηση του Reuters και 333,8 εκατ. ευρώ που ανέμενε το Dow Jones Newswires.
 
Πάντως η πτώση των κερδών της Εθνικής συγκριτικά με το 2009 φτάνει στο 56%.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε