Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Εθνική Τράπεζα: Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για 2.000 υπαλλήλους

Εθνική Τράπεζα: Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για 2.000 υπαλλήλους

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας άρχισε διαπραγματεύσεις που θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με τους εργαζομένους για την εφαρμογή ενός προγράμματος εθελούσιας αποχώρησης.

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, προβλέπεται η αποχώρηση περίπου 2.000 ατόμων που θα αποκτήσουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι το 2016. 

Στην πράξη, αφορά όσους συμπληρώσουν  35ετία ή 25ετία με  ανήλικο στην περίπτωση γυναικών έως το 2016 και σύμφωνα με την πρόταση, το όφελος που θα έχουν είναι μια σημαντική αύξηση στο εφάπαξ. 

Με βάση την τριετή Επιχειρησιακή Σύμβαση που έχει υπογράψει ο Σύλλογος Εργαζόμενων στην Εθνική Τράπεζα με τη διοίκηση, απαγορεύονται οι απολύσεις σε περίπτωση συγχωνεύσεων – εξαγορών. Συνεπώς, το πρόγραμμα εθελούσιας μπορεί να οδηγήσει στην αποχώρηση 2.000 από τους συνολικά 13.000 εργαζόμενους της ΕΤΕ. 

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων των επόμενων ημερών, ο Σύλλογος εργαζομένων θα διεκδικήσει ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων τους, καθώς η αποχώρηση θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση εσόδων τους.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρχίζει το πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης απο τον ΟΤΕ

 

Αδειάζουν το Δημόσιο – Απολύσεις, εθελούσια έξοδος και εφεδρεία παντού

Εθελουσία έξοδος από το Δημόσιο με … πλαφόν μισθού

Εθελούσια έξοδος από την Alitalia, καταργούνται 700 θέσεις εργασίας

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε