Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Έτοιμοι να φύγουν από το ευρώ οι Έλληνες;”

H Wall Street Journal, γράφει για την κατάρρευση της Ελλάδας που θέλει να βγει από το ευρώ γιατί δεν θέλει να πληρώσει αυτά που χρωστάει και προτιμάει τη λύση της δραχμής.
 

Βέβαια πριν παραθέσουμε το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας, καλό είναι να θυμίσουμε τι κρύβεται πίσω από αυτά τα δημοσιεύματα.
Δηλαδή στις Η.Π.Α αντιμετωπίζουν χειρότερα οικονομικά προβλήματα ακόμα και από εμάς και το δολάριο έχει εξασθενήσει έναντι του ισχυρότερου ευρώ, για αυτό προσπαθούν να το πλήξουν καιρό τώρα ευχόμενοι με κάθε τρόπο τη διάλυση της ευρωζώνης και το τέλος του κοινού ευρωπαικού νομίσματος.Και η χώρα μας θεωρείται κερκόπορτα.
 
Η Wall Street Journal σημειώνει πως η ”κατάρρευση” της Ελλάδας αναδεικνύει τη βαθιά “ρωγμή” που έχουν υποστεί τα διάφορα σχέδια για την αποτροπή της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
 
”Η Ελλάδα δεν έχει τον τρόπο ή τη θέληση να πληρώσει αυτά που χρωστάει και όλες οι προσπάθειες δεν θα έχουν αποτέλεσμα αν οι ίδιοι οι Έλληνες βλέπουν έναν ευκολότερο τρόπο επίλυσης των προβλημάτων τους. Αν πιστέψουν ότι η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή είναι κατά κάποιο τρόπο λιγότερο οδυνηρή επιλογή”.
 
Και συνεχίζουν:”Οι Έλληνες δεν πληρώνουν τους φόρους που τους επιβάλλει η ελληνική νομοθεσία. Είναι αλήθεια πιο πιθανό να πληρώσουν τους φόρους που τους επιβάλουν οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί και οι Φιλανδοί;Για αυτό αναζητούν τη δραχμή”.
 
”Ολοένα περισσότερο, αναλυτές βλέπουν τη λύση της κρίσης χρέους της Αργεντινής, με κάπως πιο αισιόδοξο τόνο. Είναι βέβαιο ότι όταν η Αργεντινή χρεοκόπησε και εγκατέλειψε το καθεστώς σταθερής ισοτιμίας με το δολάριο, τα πράγματα ήταν άσχημα για ένα-δύο χρόνια. Ήταν όμως πραγματικά χειρότερα από αυτά που βιώνει η Ελλάδα και κινδυνεύει να αντιμετωπίζει για πάντα;”
 
Διαβάστε επίσης :
 
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε