Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Eurogroup: Δόση και για τα άλλα… βλέπουμε

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το μόνο βέβαιο, σε αυτό δεν υπάρχει κανείς που να διαφωνεί, είναι ότι στο eurogroup θα συμφωνηθεί η παροχή της δόσης στην Ελλάδα. Από εκεί και ύστερα όλα είναι ανοιχτά και έτσι υπάρχουν μόνο ερωτήματα.

Ανοιχτό είναι ακόμη και το ποσό της δόσης με ορισμένες πλευρές να υποστηρίζουν ότι έχει μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ένα ποσό περί τα τρία δισεκατομμύρια με τους δανειστές να πιέζουν την κυβέρνηση για άμεση υλοποίηση των προαπαιτούμενων.

Μπορεί να είναι παραδεκτό από όλους πλέον ότι η χώρα έχει προχωρήσει πολύ και πως η δόση θα δοθεί, ωστόσο το ποσό παίζει μεταξύ 8 και 11 δισ. ευρώ. Αυτά τα τρία δισ. τα οποία η κυβέρνηση θέλει να τα ρίξει στην πραγματική οικονομία βγάζοντας από τον πάγο τα χρωστούμενα προς τις επιχειρήσεις ίσως αποδειχθούν δύσκολο κομμάτι στο eurogroup.
Από ‘κει και ύστερα πάντως ούτε συμφωνία για τη συμμετοχή με όποιον τρόπο του ΔΝΤ διαφαίνεται, ούτε ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, ούτε φυσικά και συγκεκριμένη απόφαση για την όποια ελάφρυνση των υποχρεώσεων για τιο χρέος η οποία φυσικά συνδέεται άμεσα με τα δυο προηγούμενα.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε