Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Eurogroup: Κι άλλα μέτρα ελάφρυνσης αν πετύχει η επαναγορά

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Όχι μόνο έχουμε γίνει πια το καλό παιδί της ευρωζώνης, αλλά αν πετύχει η επαναγορά ομολόγων, οι εταίροι μας υπόσχονται να ελαφρύνουν λίγο το βάρος μας.

Αυτό διέρρευσε από το Eurogroup της Δευτέρας, όπου με συνοπτικές διαδικασίες η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης μετατέθηκε για τις 13 Δεκεμβρίου, όπως άλλωστε αναμενόταν.

Σύμφωνα με το Γερμανικό πρακτορείο, «διαρροές» από το Συμβούλιο επέμειναν πως το Eurogroup “επιφυλάσσεται” να εξετάσει τη λήψη και πρόσθετων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού κρατικού χρέους, στην περίπτωση που στεφθεί με επιτυχία το πρόγραμμα της επαναγοράς του ελληνικού χρέους.

Γενικώς, το Eurogroup εξέφρασε “εμπιστοσύνη, ότι θα στεφθεί με επιτυχία το εν εξελίξει πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης για την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων”. Άλλωστε, όπως διεμήνυσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, plan B για την Ελλάδα, δεν υπάρχει.

Μπορεί ο Όλι Ρεν να επέμεινε στη θέση του να μη σχολιάσει μέχρι η ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, αλλά ο Γάλλος υπουργός, Πιερ Μοσκοβισί, μας έδωσε ξανά ψήφο εμπιστοσύνης, λέγοντας πως “δεν τρέφει ιδιαίτερη ανησυχία για την πορεία που θα έχει το πρόγραμμα”.

Μέχρι και η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ είπε μια καλή κουβέντα! “Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, έχουν έως τώρα καλό αποτέλεσμα στις χρηματο-πιστωτικές αγορές”, είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σίγουρος για την επιτυχία της επαναγοράς ο Γιούνκερ… δήλωσε ότι παραιτείται

Και επίσημα ισπανικό αίτημα για βοήθεια στις τράπεζες ύψους 39,5 δισ.

Γερμανία: “Λάθος καταλάβατε, η Μέρκελ δεν μίλησε ποτέ για κούρεμα στην Ελλάδα”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε