Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Εβδομαδιαία κέρδη 1,61% για το Γενικό Δείκτη

Εβδομαδιαία κέρδη 1,61% για το Γενικό Δείκτη

Καταλυτική η συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης

Με εβδομαδιαία κέρδη 1,61% έκλεισε η χρηματιστηριακή εβδομάδα και ο Γενικός Δείκτης θα ξεκινήσει τη Δευτέρα από τις 2.115,65 μονάδες. Η αποτίμηση της εβδομάδος είναι θετική αφού ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε πάνω από τις 2.100 μονάδες αλλά γενικότερα η συμπεριφορά της αγοράς δεν πείθει και η καλή εικόνα ουσιαστικά οφείλεται σε μια καλή συνεδρίαση, της περασμένης Τετάρτης, όταν έκλεισαν short θέσεις σε μετοχές. Η χθεσινή συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από το χαμηλό τζίρο των 133,18 εκατ. ευρώ και την κινητικότητα στην περιφέρεια για αυτό άλλωστε ο δείκτης μπορεί να έκλεισε με αρνητικό πρόσημο (-0,42%) αλλά περισσότερες μετοχές κινήθηκαν ανοδικά (88) σε σχέση με αυτές που υποχώρησαν (86).

Ο τραπεζικός δεικτης έκλεισε με κέρδη αλλά χάρη στις μετοχές της Εθνικής (+0,63%) και της Eurobank (+2,62%), καθώς οι περισσότερες μετοχές του κλάδου έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο. Aρνητικός πρωταγωνιστής ο ΟΠΑΠ με απώλειες 4,10%. Για τις ελληνικές τράπεζες, έγινε γνωστό -μετά τις σημερινές δηλώσεις του υφυπουργού οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη στη Βουλή- ότι θα παραταθεί η καταληκτική ημερομηνία για ένταξή τους σε κάθε μέτρο ενίσχυσης της ρευστότητας, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010. Όσον αφορά στα μερίσματα, σύμφωνα με τον κ. Σαχινίδη επεκτείνεται η απαγόρευση διανομής των μερισμάτων τους και για τη χρήση του 2009.

Την επόμενη εβδομάδα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin όπου σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν, θα συζητηθεί ακόμη και σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας που προβλέπει οικονομική βοήθεια 20 έως 25 δισ. ευρώ. Τα spreads του τελευταίο δεκαετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα, κοντά στις 307 μονάδες βάσης.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε