Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Εβδομαδιαίες απώλειες 2,46% με νηστίσιμους τζίρους

Εβδομαδιαίες απώλειες 2,46% με νηστίσιμους τζίρους

Νέα προσφυγή των τραπεζών στο πακέτο στήριξης του δημοσίου.

Εβδομάδα των παθών ήταν στην κυριολεξία για το ΧΑ η Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς στις τέσσερις συνεδριάσεις τρεις ήταν πτωτικές και μόνο μία – η σημερινή- έκλεισε με κέρδη. Σωρρευτικά, οι απώλειες για την αγορά έφτασαν το 2,46% καθώς οι δυσχέρειες στο δανεισμό του δημοσίου λόγω των υψηλών επιτοκίων παραμένουν, ενώ και οι ανακοινώσεις των εταιρειών για τα κέρδη του 2009 ήταν απογοητευτικές αφού τα 3,8 δισ. ευρώ των συνολικών κερδών «γύρισαν» το επίπεδο κερδοφορίας των εισηγμένων 10 χρόνια πίσω.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,33% και θα ξεκινήσει τη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης από τις 2.095,02 μονάδες. Βεβαίως, το χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης ήταν πολύ χαμηλή αξία των συναλλαγών που μετά βίας διαμορφώθηκε στα 104,32 εκατ. ευρώ, ως απόρροια της εορταστικής περιόδου. Οπως αναφέρουν αναλυτές, η χαμηλή αξία των συναλλαγών απέτρεψε τους πωλητές να προβούν σε επιθετικές κινήσεις και ώθησε τους αγοραστές σε επιλεκτικές αγορές. 

Στο θετικό κλίμα συνέβαλε και η ανοδική πορεία των κεντρικών ευρωπαικών χρηματιστηρίων. Ξεχώρισαν η μετοχή της Εθνικής με κέρδη 1,28%, της Κύπρου με 4,27%, της Eurobank με 2,94%, της 3Ε με 4,44% και του Τιτάνα με 1,99%.

Για την επόμενη εβδομάδα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι τράπεζες θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς όπως ακούγεται οι μεγάλες τράπεζες θα καταθέσουν αίτημα για να συμμετάσχουν στο πακέτο στήριξης του δημοσίου που με πρωτοβουλία της κυβέρνησης έχει πάρει παράταση ισχύος.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε