Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ευέξαπτοι” όσοι θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ!

Από τη μία μας προστατεύει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και από την άλλη διαπιστώνει πως δεν πετυχαίνουμε τους στόχους μας.
 

«Ευέξαπτους κάθε είδους» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα «Λε Σουάρ», όσους καλλιεργούν κλίμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
 
Ο κ. Γιούνκερ, αφού αναφέρει ότι είναι ιδιαίτερα δύσπιστος απέναντι σε παρόμοιες φωνές, τις αποδίδει σε «ένα ευρωπαϊκό αντανακλαστικό, που αναβιώνει κατά καιρούς». Όπως σημειώνει, οι κύκλοι αυτοί επιχειρούν να πείσουν ότι «όταν λαχανιάζει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα», τότε αυτό σημαίνει ότι «έχει φτάσει στο τέρμα και διαλύεται».
 
Σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή, από τη χώρα μας, του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο πρόεδρος του Eurogroup αναφέρει πως «η Ελλάδα δίνει σήμερα την εντύπωση ότι δεν καταφέρνει να φτάσει τους δημοσιονομικούς της στόχους», και υπογραμμίζει ότι αναμένει τα συμπεράσματα της τρόικας για την καταβολή της επόμενης δόσης των δανείων μέσα στο Σεπτέμβριο.
 
Για τη συμμετοχή των ιδιωτικών τραπεζών στο νέο πακέτο βοήθειας, ο κ. Γιούνκερ εκφράζει την ελπίδα ότι οι σχετικές συζητήσεις θα ολοκληρωθούν, όπως επίσης και το ζήτημα των εγγυήσεων που θέτει η Φινλανδία.
 
Επίσης, εμφανίζεται καθησυχαστικός για το ευρώ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η «ευρωζώνη θα βγει ενισχυμένη από την κρίση».
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, «το ευρώ είναι σταθερό νόμισμα». «Δεν υπάρχει κρίση του ευρώ, αλλά κρίση χρέους σε μικρό αριθμό κρατών μελών». Ο κ. Γιούνκερ τονίζει ακόμη ότι «τα προβλήματα του χρέους είναι ορισμένες φορές ζωτικά αν όχι υπαρξιακά».
 
Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε