Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Εύσημα από την Κομισιόν για τη μείωση του ελλείμματος

ΦΩΤΟ REUTERS

Την ώρα που η τρόικα ζήτησε να μπει λουκέτο σε δημόσιες επιχειρήσεις και να αποδυναμωθούν οι κλαδικές συμβάσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή… αποθεώνει την Ελλάδα για τη μείωση του ελλείμματος του 2010.

Η μείωση του ελλείμματος της Ελλάδας για το 2010, από 15,4% του ΑΕΠ σε 9,4%, κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες δηλαδή, είναι υψηλότερη από το στόχο που είχε αρχικά τεθεί και σε αυτό στάθηκε ιδιαίτερα ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του αρμόδιου Επιτρόπου, Όλι Ρεν.

Η Κομισιόν εξέφρασε την ικανοποίησή της για την έως τώρα υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής σύγκλισης της Ελλάδας, μετά και την ολοκλήρωση της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της τρόικας στην Αθήνα. Όπως είπε ο Αλταφάζ, το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται σε γενικές γραμμές στο σωστό δρόμο τονίζοντας ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου οι ποσοτικοί στόχοι που είχαν τεθεί έχουν εκπληρωθεί.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής επισήμανε ότι όπως και για τις προηγούμενες δόσεις των δανείων των χωρών της ευρωζώνης προς την Ελλάδα, και σε αυτή την περίπτωση η Κομισιόν θα υιοθετήσει συστάσεις με βάση την έκθεση που θα εκπονήσουν οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έκθεση η οποία θα αποτελέσει τη βάση για την απόφαση που θα πρέπει να λάβουν οι 14 χώρες-μέλη του ευρώ για την εκταμίευση της τρίτης δόσης προς την Ελλάδα ύψους 9 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης
‘Ερχεται “μετωπική σύγκρουση” κυβέρνησης – συνδικάτων – Αναπόφευκτη και κρίσιμη η κοινωνική αναταραχή

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε