Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Φέκτερ προς Ελλάδα: «Ο χαμένος χρόνος κοστίζει και φέρνει νέα μέτρα»

Φέκτερ προς Ελλάδα: «Ο χαμένος χρόνος κοστίζει και φέρνει νέα μέτρα»

Δε σταματά να ασχολείται με την Ελλάδα η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας.

Αυτή τη φορά, η Μαρία Φέκτερ ζήτησε από την Ελλάδα να «τρέξει» και να εφαρμόσει όσα έχουν συμφωνηθεί, γιατί ο «χαμένος χρόνος κοστίζει επιπλέον χρήματα».

Πάντως, όπως προσέθεσε, αναμένεται από τους εταίρους, η έκθεση της τρόικας, η οποία θα δείξει «τι πήγε στραβά» και στη συνέχεια θα συζητηθούν νέα μέτρα, ενώ στόχος παραμένει να δοθεί και πάλι η δυνατότητα στην Ελλάδα να «βγει» στις αγορές.

Σε σχέση με τον μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, η Φέκτερ ανέφερε πως, ακόμη και εάν η έναρξη λειτουργίας του καθυστερήσει μέχρι το φθινόπωρο, αυτό δεν θα προξενήσει καταρχήν προβλήματα, καθώς για τη βοήθεια προς τις ισπανικές τράπεζες υπάρχουν αρκετά αποθέματα στον ήδη ισχύοντα προσωρινό Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΜΧΣ). «Θα ξεκινήσουμε τις βοήθειες από τον ΕΜΧΣ και μετά θα τις μεταφέρουμε στον ΕΜΣ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Αυστριακή υπουργό Οικονομικών, μέσα στις επόμενες ημέρες θα προσδιοριστεί και το κόστος που θα προκύψει για τη βοήθεια προς την Κύπρο, η οποία έχει ζητήσει επίσης βοήθεια.

Στην επιφύλαξη που διατυπώνεται, ως προς την επάρκεια των πόρων του ΕΜΧΣ για μια βοήθεια προς την Ιταλία, η Μ. Φέκτερ παρατήρησε πως, προς το παρόν, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ιταλία θα ζητήσει βοήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φέκτερ: “ Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τους όρους του δεύτερου μνημονίου”

Φέκτερ: Ποτέ δεν συζητήσαμε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Μόντι: “Η Φέκτερ είναι απαράδεκτη”

”Λεφτά τέλος-Δεν θέλουμε αναρχία στην Ελλάδα”

Φέκτερ: Οχι σε αλλαγές στο “ελληνικό πακέτο βοήθειας και λιτότητας”

Φέκτερ: Ανόητες οι ιδέες Ολάντ

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε