Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Φήμες ανέβασαν την τιμή του πετρελαίου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κερδοσκοπικά παιχνίδια ανεβάζουν την τιμή του πετρελαίου.

Με τη φημολογία μειώνονται εν μέσω χειμώνα τα αποθέματα του πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και παρά τα επίσημα στοιχεία για “ήπιο καιρό”, από σήμερα έως τα Χριστούγεννα, η τιμή του βαρελιού του “αργού” άμεση παράδοση ξεπέρασε, σήμερα, τα 70 δολάρια.

Στο Λονδίνο, την ίδια ώρα, η αντίστοιχη τιμή του βρετανικού πετρελαίου Βόρειας θάλασσας, του “Brent”, με “άλμα” 1,10 δολαρίου, διαμορφώθηκε στα 72,25 δολάρια.

Η εξέλιξη αυτή, παρ’ οτι οι κερδοσκόποι αναθεωρούν και μοιάζει να απέχουν από την αγορά του πετρελαίου, εσχάτως, αναζητώντας ασφαλέστερες αγορές (όπως του χρυσού), συνδυάζεται σαφέστατα, εντούτοις, με την εκ νέου ανατίμηση του αμερικανικού δολαρίου (στο οποίο αποτιμάται το πετρέλαιο) έναντι του ευρώ.

Οι αναλυτές διαβλέπουν ότι, εάν τυχόν ο 12μελής ΟΠΕΚ αποφασίσει να αυξηθεί η παραγωγή του “καρτέλ”, τότε η παρούσα ανατίμηση του προϊόντος “δε θα έχει διάρκεια”.

Το “υψηλό” του βαρελιού του “αργού”, για φέτος, διαμορφώνεται μέχρις ώρας στα 82 δολάρια, μη έχοντας την παραμικρή σχέση με τα 149 δολάρια του θέρους του 2008.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε