Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Fitch: Η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει άμεσα ρευστό

Fitch: Η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει άμεσα ρευστό

«Είναι ώρα να αναγνωρίσουν πλήρως, τόσο η Ευρωζώνη όσο και η Ελληνική Κυβέρνηση, την έκταση των προβλημάτων τους», δήλωσε ο αναλυτής της Fitch.

«Έχει έρθει η στιγμή που η Ελλάδα πρέπει να απευθυνθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και να ζητήσει ρευστό. Η άνοδος των spreads των ελληνικών ομολόγων και η ασάφεια στους όρους για την παροχή στήριξης δεν επιτρέπουν άλλη καθυστέρηση», αναφέρει σήμερα ο επικεφαλής αναλυτής για την Ελλάδα στη Fitch Ratings κ. Κρις Πράις, όπως σημειώνει το Ρόιτερ. 

«Εξαρτάται, τώρα, από την ελληνική κυβέρνηση το αν θα βγει δημοσίως και θα ζητήσει ρευστό και υποστήριξη από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ – κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο», εκτιμά ο κ. Πράις. 

Ο επικεφαλής αναλυτής για την Ελλάδα στη Fitch υπογραμμίζει επίσης ότι η Αθήνα πρέπει να ζητήσει από την ΕΕ και το ΔΝΤ να ενεργοποιήσουν τον μηχανισμό στήριξης στο οποίο συμφώνησαν τον προηγούμενο μήνα, διότι “τα spreads ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο και διότι παρόλα όσα έχουν κάνει η ΕΕ και η ευρωζώνη, υπάρχει ακόμα έλλειψη σαφήνειας και σύγχυση για το τι προτίθενται να πράξουν, πότε θα το πράξουν και πόσο σκοπεύουν να αναμιχθούν”. 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε