Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Φόρο ιδιοκατοίκησης και αύξηση των έμμεσων φόρων θέλει η Κομισιόν

Φόρο ιδιοκατοίκησης και αύξηση των έμμεσων φόρων θέλει η Κομισιόν

– Αναφέρουν πως στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης των εσόδων μέσω φόρων
– Στην Ελλάδα αναφέρουν οι φόροι είναι στο 33%, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. 40%
– Ζητούν κατάργηση των ήδη “ψαλιδισμένων” φοροαπαλλαγών

Οι τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπως φαίνεται και από την έκθεσή τους, δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η κατάσταση της Ελλάδας, έχει οδηγήσει αρκετούς πολίτες ακόμα και στην αυτοκτονία, όπως στην περίπτωση του 77χρονου συνταξιούχοιυ και σκέφτονται και πως υπάρχει ακόμα περιθώριο για επιπλέον μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση της Κομισιόν, οι έλληνες πολίτες έχουν κάνει ιδιαίτερες προσπάθειες, αλλά όπως επισημαίνουν εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα με τα έσοδα, ενώ αναφέρουν πως τα έσοδα από φόρους φτάνουν στην Ελλάδα το 33%, ενώ ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αγγίζει το 40%.

Και φυσικά, μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η έκθεση αναφέρει πως υπάρχει ακόμα μεγάλο έδαφος για τους πολίτες να αυξήσουν τους φόρους, αλλά και να προχωρήσουν σε νέα περικοπή των ήδη “ψαλιδισμένων” φοροαπαλλαγών. 

Έτσι η Κομισιόν στην έκθεσή της αναφέρει και προτείνει τα εξής αδιαφορώντας για την δυσκολία επιβίωσης πλέον πολλών ελλήνων πολιτών. 

Συγκεκριμένα η Κομισιόν ζητά επιπλέον αύξηση των φόρων κατανάλωσης αλλά και άλλων έμμεσων φόρων, όπως ποτά και τσιγάρα, που ήδη έχουν αυξηθεί.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη στις προτάσεις της ευρωπαϊκής έκθεσης είναι να επιβληθεί ως νέο μέτρο, η επιβολή τεκμαρτού εισοδήματος στην ιδιοκατοίκηση.

Επίσης, προτείνουν νέα κατάργηση των φοροαπαλλαγών στη φορολογία εισοδήματος, τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης και της συλλογής ΦΠΑ και την αύξηση των φόρων στην κατοχή ακίνητης περιουσίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε