Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Φόρο στους πλούσιους βάζουν οι Βρετανοί”

Φόρο στους πλούσιους βάζουν οι Βρετανοί”

”Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας δήλωσε ότι είναι δίκαιο οι πλούσιοι και όσοι έχουν παροχές λόγω εργασίας να πληρώσουν μεγαλύτερο μερίδιο για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό”.

Διαβάστε όλο το άρθρο των Financial Times.

”Ο Τζορτζ Όζμπορν υποσχέθηκε άσκηση φορολογικής πίεσης στους πλουσίους αλλά και περαιτέρω μείωση των κοινωνικών δαπανών. Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας παραδέχθηκε ότι τελικά «χρειάζεται περισσότερος χρόνος» από ότι είχε υπολογιστεί για να αντιμετωπιστούν το χρέος της Βρετανίας και δήλωσε ότι είναι δίκαιο οι πλούσιοι και όσοι έχουν παροχές λόγω εργασίας να πληρώσουν μεγαλύτερο μερίδιο για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό.

Ο υπουργός Οικονομικών όμως, δήλωσε στο BBC: «Προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε πρόοδο. Εάν γυρίσουμε τώρα πίσω θα είναι η απόλυτη καταστροφή».

Ο κ. Όζμπορν δήλωσε ότι στο μίνι προϋπολογισμό που θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρξει αύξηση της φορολόγησης των πλουσίων, υποστηρίζοντας ότι από την ανάδειξη της παράταξής του το 2010, η φορολόγηση των πλουσίων αυξάνεται σε κάθε προϋπολογισμό.

Τόνισε ότι στο επίκεντρο δεν βρίσκεται ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Αντιθέτως, ο ίδιος, όπως και ο αντιπρόσωπος της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ, εξετάζουν το ενδεχόμενο νέας μείωσης των φοροαπαλλαγών στα υψηλότερα εισοδήματα, ειδικότερα σε ότι αφορά τις συνταξιοδοτικές τους εισφορές.

Εν τω μεταξύ, επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν και άλλες περικοπές στο σύστημα πρόνοιας. «Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα διορθώσουμε το σύστημα πρόνοιας που είναι βαθιά άδικο για τους εργαζόμενους» δήλωσε. Ο κ. Όζμπορν πιστεύει ότι όσοι ανήκουν στα χαμηλότερα εισοδήματα δυσανασχετούν με κάποια από τα επιδόματα που δίνονται σε όσους βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα μπουν περισσότερα χρήματα στις υπηρεσίες της εφορίας και στα τελωνεία ώστε να παταχθεί η φοροαποφυγή από τις πολυεθνικές εταιρίες και δήλωσε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης των εξαγωγικών επιχειρήσεων, του κλάδου κατοικιών και νέα έργα υποδομών”.

Πηγή Euro2day

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε