Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Φοροεπιδρομή 4,5 δισεκατομμυρίων

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Ο στόχος της Κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα από το 8% στο 7,6% το 2011 φέρνει νέους φόρους αλλά και μεγάλες αυξήσεις στους ήδη υπάρχοντες.

Ο νέος προϋπολογισμός θα αναμένεται να προβλέπει αύξηση στους άμεσους φόρους πάνω από δυόμισι δισεκατομμύρια, ενώ οι έμμεσοι φόροι θα αγγίξουν τα δύο δισεκατομμύρια.
Ήδη η τρόικα έχει ζητήσει και η Κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε επαναφορά των τεκμηρίων σε ελεύθερους επαγγελματίες και στις ατομικές επιχειρήσεις.
Βέβαιο θεωρείται ότι πολλά προϊόντα που σήμερα έχουν ΦΠΑ 11% θα μπουν στο συντελεστή 23% ενώ δραματικές θα είναι και οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
Τα παραπάνω μέτρα θα εξασφαλίσουν όμως μόνο τα 2 από τα 4,5 δισεκατομμύρια και έτσι αναμένονται μέτρα όπως ειδική εισφορά σε κερδοφόρες επιχειρήσεις που αναμένεται να επιφέρει έσοδα περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ.
Από τα πράσινα τέλη και από τη φορολόγηση των αυθαίρετων κτισμάτων και από το τέλος για τους ημιυπαίθριους η Κυβέρνηση υπολογίζει έσοδα περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων. Το υπόλοιπο ένα δισεκατομμύριο που… λείπει αναμένεται να προκύψει από τη μείωση δαπανών του Κράτους που περιλαμβάνει και τις μειώσεις επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων.


Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε