Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Φορολόγηση των «μυστικών» καταθέσεων

Φορολόγηση των «μυστικών» καταθέσεων
Στην τελική ευθεία για την υπογραφή συμφωνίας με την Ελβετία που θα προβλέπει τη φορολόγηση των «μυστικών» καταθέσεων που διατηρούν Ελληνες στις ελβετικές τράπεζες, βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, η οποία επιδιώκει να εισπράξει φόρους ύψους 4-6 δισ. ευρώ.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, οποίος βρίσκεται στη Βέρνη, θα συναντηθεί σήμερα με τον Ελβετό ομόλογό του Μ. Ambuhl, με τον οποίο θα συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας, ενώ χθες συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Ενωσης Ελβετικών Τραπεζών P. Odier. Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του ο Ρέιμοντ Μπέικερ, πρόεδρος της ΜΚΟ «Global Financial Integrity» στο γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ, αναφέρει ότι: την περίοδο 2003 – 2011 βγήκαν από την Ελλάδα 261 δισ. δολάρια «μαύρου» χρήματος, ενώ το 2010 – 2011 εισέρρευσαν στη χώρα παράνομα 199 δισ. δολάρια που χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για αγορά φτηνών ακινήτων.
 
Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας για τη φορολόγηση των αδήλωτων και αφορολόγητων καταθέσεων -και των χρηματοοικονομικών προϊόντων- αναμένεται να υπογραφεί εντός του Σεπτεμβρίου στα πρότυπα αντίστοιχων συμφωνιών που έχουν συναφθεί με τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστρία.
 
Το χρηματομεσιτικό γραφείο Helvea, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ», εκτιμά ότι στις ελβετικές τράπεζες βρίσκονται περίπου 20 δισ. ευρώ Ελλήνων και το 99% των οποίων φέρεται να μην έχει δηλωθεί και φορολογηθεί. Στόχος της συμφωνίας είναι να εισρεύσουν στα ελληνικά κρατικά ταμεία 4-6 δισ. Ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από “κόσκινο” πάνω απο 1.700 Έλληνες που έστειλαν 23 δισ. στο εξωτερικό

 

”Καλό…Νοέμβριο η έκθεση της τρόικας”

Έρχονται φόροι 4,6 δισ. ευρώ !

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε