Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

FT: Απόρητη – έκθεση σοκ για το ελληνικό χρέος

FT: Απόρητη – έκθεση σοκ για το ελληνικό χρέος

Η κατάσταση της Ελλάδας έχει επιδεινωθεί τόσο δραματικά τους τελευταίους τρεις μήνες που οι διεθνείς πιστωτές θα πρέπει να βρουν 252 δισ. ευρώ για να την δανείσουν εντός της δεκαετίας, σύμφωνα με “αυστηρά εμπιστευτική” έκθεση που δημοσιεύουν οι Financial Times.

Για να μην συμβεί αυτό σύμφωνα με τους FT, θα πρέπει οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων που συμμετέχουν στο δεύτερο δάνειο, να υποστούν “βαριες απώλειες”, καθώς οι όροι του δανείου των 109 δισ. που συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο με “κούρεμα” 21% δεν επαρκούν.

Σύμφωνα με την έκθεση των δανειστών που επικαλείται η εφημερίδα, οι ανάγκες δανεισμού της Ελλάδας μπορεί να εκτοξευθούν εντός δεκαετίας στα 444 δισ. ευρώ.

Πρόστίθεται ότι τώρα οι ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν πολύ μεγαλύτερο “κούρεμα” και θεωρούν ότι για να τηρηθούν οι όροι της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου για τα 109 δισ. ευρώ θα χρειαστεί “κούρεμα” κατά 60%.

Η έκθεση αναφέρει ότι με “κούρεμα” 50% που είναι και το επικρατέστερο σενάριο το ποσό του δανείου θα αυξηθεί κατά 5 δισ. ευρώ επιπλέον της συμφωνίας του Ιουλίου, πράγμα ασύμφορο για κράτη και ιδιώτες πιστωτές.

Τέλος αναφέρεται ότι η τρόικα, όπως έχει ήδη διαρρεύσει, δεν βλέπει επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές πριν το 2021.

Διαβάστε επίσης:

“Συμφωνία για κούρεμα κατά 50% αλλιώς χρεοκοπία” – Βενιζέλος: Πάμε για την 21η Ιουλίου plus
“Να υπερασπιστούμε το ευρώ, αλλά μην ξεχνάμε ποιος ξεκίνησε την κρίση”
Εγκρίθηκε η 6η δόση… αλλά με αιματηρές θυσίες των Ελλήνων

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε