Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Γ.Παπακωνσταντίνου: “Δεν θα βγούμε από το ευρώ”

Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

Η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

 

Σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt είπε ότι : “Οι εικασίες για έξοδο από τη ζώνη του ευρώ είναι ασαφείς. Αποκλείω κατηγορηματικά πως η Ελλάδα θα εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ”!
 
Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ικανότητα της Ελλάδας να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της. “Θα βελτιώσουμε εμείς οι ίδιοι τα προβλήματα του προϋπολογισμού. Δεν έχουμε ζητήσει την οικονομική στήριξη κανενός και δεν περιμένουμε καμιά εξωτερική βοήθεια”, τόνισε ο υπουργός.
 
Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το σχέδιο λιτότητας θα έχει αποτελέσματα. “Δεν πιστεύω πως το οικονομικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης θα προκαλέσει ύφεση ή κοινωνικά προβλήματα”, είπε.
 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ επανέλαβε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus ότι η Ελλάδα, καθώς και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση θα πρέπει “να κάνουν τα πάντα για να διορθώσουν τα δημοσιονομικά τους”.
 
“Είναι θέμα κάθε χώρας της ζώνης του ευρώ να δείξει σταθερότητα απέναντι στους εταίρους της και να διορθώσει τις ανισότητες”, δήλωσε ο Τρισέ.
 
“Ποτέ πια δεν θα δεχτούμε στοιχεία προϋπολογισμού που δεν θα αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Θα είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί”, επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.
 
 
 
 
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε