Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Γ.Παπακωνσταντίνου: “Η Ελλάδα δεν περιμένει δώρα”!

Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου στις Βρυξέλλες. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου στις Βρυξέλλες. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

“Η Ελλάδα δεν περιμένει δώρα”….

 

Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου στο άρθρο του Βόλφγκανγκ Μίνχαου που δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου στους FT με τίτλο «Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει δώρα από την Ευρώπη».
 
Ο υπουργός τόνισε ότι προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας και η βελτίωση της δημοσιονομικής εικόνας της χώρας που τελευταία έχουν δεχθεί σοβαρό πλήγμα. 
Ως ένδειξη της αποφασιστικότητας της νέας ηγεσίας, ο υπουργός αναφέρεται στον προϋπολογισμό του 2010 που έχει ήδη κατατεθεί στη βουλή και αναμένεται να επιφέρει μείωση του ελλείμματος κατά 3,6% στο 9,1% επί του ΑΕΠ. Οι μισές περίπου διορθωτικές κινήσεις αφορούν μόνιμα μέτρα τα οποία στοχεύουν στην αύξηση των εισοδημάτων και τη μείωση των κρατικών δαπανών.
 
Παρά το σοβαρό πλήγμα που δέχθηκε η χώρα λόγω των αναξιόπιστων στατιστικών στοιχείων που κατατέθηκαν στην Κομισιόν ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών, μεταξύ των οποίων η ανεξαρτητοποίηση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας από το κράτος.
 
«Ασφαλώς και δεν περιμένουμε δώρα και είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας και της οικονομίας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει η Ελλάδα να διαδραματίσει το ρόλο που της αναλογή ως μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας», καταλήγει ο κ. Παπακωνσταντίνου στην επιστολή του που δημοσιεύεται σήμερα στους Financial Times.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε