Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Γ. Παπακωνσταντίνου: “Ο μηχανισμός στήριξης είναι κατάκτηση”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Πολύ σημαντικό δίχτυ ασφαλείας” δήλωσε ότι “είναι ο μηχανισμός στήριξης” σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε ερώτηση αν η Ελλάδα θα προσφύγει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, είπε ότι “ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί να τον χρησιμοποιήσει η χώρα μας” και τόνισε ότι “κανένα νέο μέτρο δεν πρόκειται να χρειαστεί εφόσον εφαρμόζεται με συνέπεια το υπάρχον πρόγραμμα”.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε, ότι όλες οι εκδόσεις κρατικών ομολόγων έχουν υπερκαλυφθεί από προσφορές, ενώ ως προς το ύψος των επιτοκίων είπε ότι θα πέσει όταν φανεί ότι γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια, η οποία αποδίδει.

“Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών συμμετέχει στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να σταθεί η χώρα στα πόδια της με τις δικές της δυνάμεις”, υπογράμμισε ο κ Παπακωνσταντίνου.

Για την μονιμότητα στο Δημόσιο τομέα, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι “επιχειρούμε να αντιμετωπίσουμε συντονισμένα”, προβλήματα όπως “η αδιαφορία, ο ανορθολογισμός στην κατανομή των ανθρώπων” και “οι πελατειακές πρακτικές που οδήγησαν σε ένα τεράστιο αριθμό υπαλλήλων”.

Σε σχετική ερώτηση για τη φοροδιαφυγή, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι “επαναφέρεται και ενισχύεται το ΣΔΟΕ, αυστηροποιούνται οι ποινές και περιορίζονται οι χρόνοι απόδοσης προστίμων”.

Διαβάστε επίσης:

Σε εξέλιξη το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε