Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

G20: “Ευρωπαίοι πάρτε αποφάσεις στις 23/10”

Τελικά το αποφάσισαν. Ανέλαβαν την δέσμευση ότι το ΔΝΤ θα έχει επαρκή κεφαλαία για την σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας. Ζήτησαν επίσης από την ευρωζώνη να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της.

Σε κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι υπουργοί οικονομικών του G20 αποφάσισαν οτι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στις προσπάθειες για να σταματήσει η εξάπλωση της κρίσης χρέους της Ευρώπης.

Υπάρχουν πλέον ανησυχίες ότι ολοένα μεγαλύτερες οικονομίες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, ενδέχεται να κλονιστούν – κάτι που θα ήταν καταστροφικό για πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες.

Η απόφαση αυτή αφορά και την Ελλάδα η οποία μέσω της χρηματοδότησης θα ξεφύγει από τα χρέη της και έστι η κρίση δεν θα παρασύρει και άλλες χώρες.

Εστειλαν επισης μήνυμα στους Ευρωπαίους ηγέτες να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά την κρίση χρέους, θέτοντας μάλιστα ως τελική προθεσμία την 23η Οκτωβρίου.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, στο κοινό ανακοινωθέν τους, οι υπουργοί Οικονομικών της G20, απευθύνουν έκκληση στην Ευρωζώνη να αναλάβουν δράση ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης, μέσω της ενίσχυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: G20: “Τελειώνετε με την Ελλάδα – Εφαρμόστε την συμφωνία της 21ης Ιουλίου”

Ποιο είναι το κυρίαρχο σενάριο για το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους

Μπαρόζο: Εγγυημένο έως και το 30% των νέων ομολόγων από το ΕΤΧΣ

Επιταχύνονται οι εξελίξεις – Ο Τρισέ βάζει το μαχαίρι στο λαιμό


Υποβάθμιση-χαστούκι στην Ισπανία από την S&P


Fitch: Χρειάζεται μεγαλύτερο “κούρεμα” το ελληνικό χρέος

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε