Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

G20: “Τελειώνετε με την Ελλάδα – Εφαρμόστε την συμφωνία της 21ης Ιουλίου”

Ευθέως πιέζει η διεθνής κοινότητα την ΕΕ – και κυρίως Γερμανία και Γαλλία- να τελειώνει επιτέλους με το ζήτημα της Ελλάδας και να δοθεί μία λύση στη Σύνοδο της 23ης Οκτωβρίου.

Το κείμενο της συνόδου των G20 που συνεδριάζουν στο Παρίσι θα αναφέρει σύμφωνα με το Reuters ότι οι υπουργοί Οικονομικών των ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των χωρών της G20 “επιθυμούν να δουν περισσότερη δουλειά ως προς την ενίσχυση του EFSF για να αποφευχθεί η μόλυνση” ως την Σύνοδο.

Σημειώνεται ότι η ιδέα για αύξηση των κονδυλίων διάσωσης εκ μέρους του ΔΝΤ συνάντησε σθεναρή αντίσταση από τις ΗΠΑ και ρίχνει την πίεση εκ νέου στην Ευρώπη για την επίλυση της κρίσης χρέους που ξεκίνησε από την Ελλάδα και εξαπλωνεται προς Ιταλία και Ισπανία.

Σε εξέλιξη βρίσκονται στο μεταξύ οι γαλλογερμανικές συνομιλίες για το πώς θα μειωθεί το ελληνικό χρέος χωρίς να προκληθεί πιστωτικό γεγονός. Τα σενάρια για “κούρεμα” ελληνικών ομολόγων ως και 50% ωστόσο συναντούν αντιδράσεις από τραπεζίτες, ξένους αλλά και Έλληνες, που θεωρούν ότι το σύστημα δεν θα αντέξει τις απώλειες και ότι τόσο μεγάλο “κούρεμα” δεν μπορεί να θεωρηθεί “εθελοντικό“.

Ενδεικτικά ο Τσαρλς Νταλάρα υπεύθυνος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος, αναφέρει ότι πρέπει να διασφαλίσουμε την συμφωνία της 21ης Ιουλίου αντί να πηγαίνουμε τόσα βήματα παραπέρα. Το IFF πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή τις διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο δάνειο προς την Ελλάδα.

Ρεπορτάζ του Press TV



Ομπάμα καλεί Μέρκελ, πάλι

Νέα κλήση από τον αμερικανό πρόεδρο δέχτηκε στο μεταξύ το Σάββατο η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Οι αμερικανικές εκκλήσεις στην ΕΕ γίνονται όλο και συχνότερες και σε αυστηρότερους τόνους,καθώς η κρίση εξαπλώνεται μαυρίζοντας το τοπίο της παγκόσμιας οικονομίας.

Την ίδια ώρα όπως έχει μεταδώσει το Newsit ο έλληνας πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ για να δει τον αμερικανό πρόεδρο αλλά το ραντεβού δεν έχει ακόμα κλειστεί.

Διαβάστε την είδηση

Διαβάστε επίσης:

Ποιο είναι το κυρίαρχο σενάριο για το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους
Μπαρόζο: Εγγυημένο έως και το 30% των νέων ομολόγων από το ΕΤΧΣ
Επιταχύνονται οι εξελίξεις – Ο Τρισέ βάζει το μαχαίρι στο λαιμό
Υποβάθμιση-χαστούκι στην Ισπανία από την S&P
Fitch: Χρειάζεται μεγαλύτερο “κούρεμα” το ελληνικό χρέος

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε