Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Γαλλική εταιρεία στον South Stream

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την υπογραφή της συμφωνίας με την γαλλική εταιρεία EdF ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας.  

Η ενεργειακή συνεργασία Ρωσίας-Γαλλίας φαίνεται ότι περνάει σε ένα άλλο επίπεδο μετά από την υπογραφή της συμφωνίας με την γαλλική εταιρεία. Την ανακοίνωση της συμφωνίας έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τη συνάντηση του με τον Γάλλο ομόλογο του.

Στη συμφωνία αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ που εξήγησε ότι “οι γάλλοι εταίροι μας απέκτησαν μειοψηφικό μερίδιο συμμετοχής στο πρόγραμμα South Stream, στο υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού. Ο όμιλος EdF αποκτά συμμετοχή σε ποσοστό 10%. Οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται από κοινού με τους ιταλούς εταίρους μας της Eni SpA”.

Ωστόσο, κυβρνητική πηγή δήλωσε ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι η απόφαση εισόδου της γαλλικής εταιρείας στο αγωγό φυσικού αερίου South Stream δεν είναι γεωπολιτική επιλογή της Γαλλίας. “Η Γαλλία υποστηρίζει και τον Nabucco, επίσης” είπε η ίδια κυβερνητική πηγή.

Ο συγκεκριμένος αγωγός θα κατασκευαστεί από τους Αμερικανούς με την βοήθεια της Τουρκίας και θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κεντιρκή Ασία στην Ε.Ε. χωρίς να περνάει από τον έλεγχο της Ρωσίας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε