Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Γερά πορτοφόλια πίσω από τον Ζήνωνα

Γερά πορτοφόλια πίσω από τον Ζήνωνα

Mε τρία χρόνια καθυστέρηση το φλέρτ της κυπριακής εταιρείας στοιχημάτων Megabet και της εισηγμένης

 στο ελληνικό χρηματιστήριο εταιρείας ρομποτικής Ζήνων κατέληξε σε γάμο.

Το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης με εισφορά εις είδος μετοχών των εταιρειών Megabet LTD, Poerol LTD, Eurogoal Cyprus LTD, Eurogoal Betting LTD που δραστηριοποιούνται στο αθλητικό στοίχημα και στα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια και αποτιμήθηκαν στα 50 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και πλέον η εισηγμένη εταιρεία αλλάζει φυσιογνωμία και αντικείμενο. Η Ζήνων -προφανώς θα αλλάξει και ονομασία- θα δραστηριοποιείται πλέον σε έναν κλάδο που φαίνεται να αντέχει στην κρίση και χαρακτηρίζεται από ισχυρό cash flow.

Ηδη, τα ηνία της εταιρείας έχει αναλάβει ο κ. Κάρολος Γκίκας, πρώην στέλεχος της Intracom αλλά αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας είναι πολύ γνωστά ονόματα του εφοπλιστικού χώρου από Ελλάδα και εξωτερικό, που προς το παρών στο μετοχολόγιο της εταιρείας «κρύβονται» πίσω από επενδυτικά σχήματα με έδρα εκτός Ελλάδος.

Αυτή τη στιγμή η Megabet και οι άλλες εταιρείες που απορροφήθηκαν από τη Ζήνων διαθέτουν 110 πρακτορεία στην Κύπρο με στόχο να γίνουν 200 ενώ παράλληλα θα ενταθούν και οι δραστηριότητες στο οn line gaming μέσω των θυγατρικών που ελέγχει ο όμιλος στη Μάλτα. Βεβαίως, το νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει τη δραστηριοποίηση της εταιρείας στην Ελλάδα όπου υπάρχει το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ.

Στο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης γίνεται αναφορά στα pro forma ενοποιημένα μεγέθη του Ζήνωνα και των νέων εταιρειών για το 9μηνο του 2009, όπου προκύπτει τζίρος 49 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή της εταιρείας από τον Απρίλιο του 2009 διαπραγματεύεται στην κατηγορία «Υπό Επιτήρηση» αλλά πλέον με τα νέα οικονομικά μεγέθη των απορροφηθεισών εταιρειών η διοίκηση θα κάνει αίτηση για να επανέλθει σε καθεστώς συνεχούς διαπραγμάτευσης. Σε βάθος χρόνου η εταιρεία θα προχωρήσει και σε placement μετοχών αφού η ελεύθερη διασπορά σήμερα είναι μόλις στο 8%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε