Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Γερμανία: Ο Σόιμπλε καλεί τις ΗΠΑ να εφαρμόσουν εντός του 2013 τη συμφωνία Βασιλεία III

Γερμανία: Ο Σόιμπλε καλεί τις ΗΠΑ να εφαρμόσουν εντός του 2013 τη συμφωνία Βασιλεία III

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καλεί την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να τηρήσει τη δέσμευσή της να επιβάλλει αυστηρότερους κανόνες σχετικά με τα ίδια κεφάλαια των τραπεζών.

Παράλληλα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δηλώνει βέβαιος πως η Ευρώπη θα ολοκληρώσει τα βήματα τα οποία απαιτούνται γι’ αυτό εντός του έτους, σε κείμενό του που τέθηκε υπόψη του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

“Είμαι βέβαιος ότι κατά τη διάρκεια του έτους θα ολοκληρώσουμε (τις λεπτομέρειες) έγκαιρα, ώστε να είμαστε σε θέση να αρχίσουμε να συγκεντρώνουμε τα πρόσθετα κεφάλαια που προβλέπονται στο χρονοδιάγραμμα που ορίζει η (συμφωνία) ΒασιλείαIII”, επισημαίνει ο Σόιμπλε.
 
Και προσθέτει: “Αναμένω επίσης από τους Αμερικανούς εταίρους μας ότι θα τηρήσουν επακριβώς την πολιτική τους απόφαση να θεσπίσουν το νέο σύνολο κανόνων για τον τραπεζικό τομέα”.

Τα σημαντικότερα κέντρα του χρηματοοικονομικού τομέα, όπως οι ΗΠΑ και η ΕΕ, καθυστερούν την έναρξη ισχύος της συμφωνίας, που αποτέλεσε τη θεσμική απάντηση στην οικονομική κρίση της περιόδου 2007-09. Η συμφωνία προβλέπει οι τράπεζες να τριπλασιάσουν τα ίδια κεφάλαιά τους κατά στάδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε