Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Γερμανικός τύπος :”Η Μέρκελ πιέζει για ελληνική χρεοκοπία”

Με τίτλους όπως ”Αυλαία για το φινάλε της ελληνικής τραγωδίας” και ” Η Αθήνα απειλείται με στάση πληρωμών” σχολίασε ο γερμανικός τύπος τη συνάντηση Μέρκελ Σαρκοζί.

Στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της η γερμανική έκδοση των Financial Times γράφει:”Η Μέρκελ πιέζει για ελληνική χρεοκοπία” ενώ φιλοξενεί δηλώσεις γερμανών υπουργών που ομολογούν πως ”Δραστηριοποιούμεθα προς αυτή την κατεύθυνση”.

”Αυλαία για το φινάλε της ελληνικής τραγωδίας” σχολιάζει η εφημερίδα που συμπληρώνει :”Επί μήνες η Ευρώπη προσπαθούσε να σώσει την Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Εν τω μεταξύ όμως είναι σαφές ότι: η πρώτη τράπεζα πρέπει να στηριχθεί με 95 δις ευρώ ενώ μόνον ένα θαύμα μπορεί πλέον να γλιτώσει τη χώρα. Έτσι το βλέπει στο μεταξύ και η καγκελάριος Μέρκελ”.

Η Süddeutsche Zeitung προειδοποιεί:”Η Αθήνα απειλείται με στάση πληρωμών. Έκτακτη συνάντηση για τη διάσωση των τραπεζών. Μέρκελ και Σαρκοζί προσπαθούν να προστατεύσουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από τις συνέπειες μιας ελληνικής χρεοκοπίας”.

Οι γερμανικές εφημερίδες δεν αφήνουν ασχολίαστες τις κατηγορίες που εξαπέλυσαν μέσω του γερμανικού τύπου, στελέχη της τρόικας προς την ελληνική κυβέρνηση.
”Η Ελλάδα απογοητεύει τους πιστωτές της” έχει τίτλο η Rheinische Post και η Die Welt κάνει ταμείο:”H Τρόικα προχωρά σε έναν απογοητευτικό απολογισμό”.

Διαβάστε επίσης :

Μας πάνε στην ”παράταση” Μέρκελ Σαρκοζί και μετά πέναλτυ – ”κούρεμα” εως και 60% του ελληνικού χρέους

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε