Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Γερμανοί εναντίον όλων για την ενίσχυση του ταμείου σταθερότητας

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Βολές κατά του Μανουέλ Μπαρόζο εξαπέλυσε ο Γερμανός υπουργός  Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ “περιπλέκει την κατάσταση”

κάνοντας εκκλήσεις για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην ευρωζώνη.
“Οι μεμονωμένες προτάσεις αυτές δεν διευκολύνουν την κατάσταση, αλλά την περιπλέκουν”είπε ο Γερμανός υπουργός που θύμησε ότι η Γερμανία δεν θέλει ούτε να ακούει για περισσότερα χρήματα στο μηχανισμό που βάζει πλάτες στις χώρες που έχουν πρόβλημα λέγοντας χαρακτηριστικά, ενόψει και του Γιουρογκρουπ και του Εκοφιν πως δεν υπάρχει “απολύτως κανείς λόγος βραχυπρόθεσμα να συζητήσει”.
Την ίδια ώρα όμως ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζ.Κ. Τρισέ σε δηλώσεις του τάσσεται ανοιχτά τόσο υπέρ της ποσοτικής όσο και της ποιοτικής ενίσχυσης του ταμείου:
“Η αίσθηση που επικρατεί μεταξύ των διοικητικών στελεχών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ότι το ταμείο, στη σημερινή του μορφή, χρειάζεται ενίσχυση, τόσο σε ποιοτικό όσο και σε ποσοτικό επίπεδο.Το θέμα της ποσότητας είναι σαφές. Όσον αφορά στην ποιότητα, αυτή αφορά στους όρους χρήσης του ταμείου, οι οποίοι πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ευέλικτοι και άμεσοι”, υπογράμμισε ο Τρισέ.

Διαβάστε επίσης:
Επιμήκυνση και επιτόκια στις συνόδους Eurogroup και Ecofin

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε