Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Γερμανοί και Τούρκοι ”χτυπάνε” ελληνικά ξενοδοχεία-σύμβολα

Γερμανοί και Τούρκοι ”χτυπάνε” ελληνικά ξενοδοχεία-σύμβολα

Διαβάστε ποιοί επενδυτές ενδιαφέρονται για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, το Χίλτον της Αθήνας, το King George του Συντάγματος, το ”Kapsis” στην Ιξιά της Ρόδου, το ”Μακεδονία Παλάς” της Θεσσαλονίκης, το ”Gerakina Beach” στη Χαλκιδική και το Grand Hotel της Ρόδου.

Ελληνικά ξενοδοχεία-φιλέτα έχουν βάλει στο μάτι επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και κυρίως από την Γερμανία και την Τουρκία που φιλοδοξούν να κάνουν εντυπωσιακό ”μπάσιμο” στον ελληνικό τουρισμό .
Σύμφωνα μάλιστα με το Euro2day κυκλοφορεί έντονα η φήμη πως γεννιέται ένα δυνατό σχήμα με ελληνικές και ξένες πλάτες που στοχεύει στην αγορά πολλών ξενοδοχείων, που ανήκουν κυρίως σε τράπεζες.

Ημερομηνία σταθμός θεωρείται από την αγορά η 19η Μαρτίου όταν δηλαδή εκπνέει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Μετά τα ”χαρτιά” τους θα ανοίξουν οι υποψήφιοι επενδυτές και για το Χίλτον της Αθήνας που ανήκει στον όμιλο της Alpha Bank.

Σε τράπεζα και συγκεκριμένα στην Eurobank ανήκουν τόσο το King George στο Σύνταγμα όσο και το ”Kapsis” στην Ιξιά της Ρόδου.
Για το King George η Eurobank προχώρησε σε 20ετή συμφωνία με την οικογένεια Λασκαρίδη που ελέγχει και το ”Μεγάλη Βρετανία”.
Για το ”Kapsis” ο τύπος της Ρόδου γράφει για δυνατό ενδιαφέρον από Γερμανούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Euro2day έντονο τουρκικό ενδιαφέρον υπάρχει για το ”Μακεδονία Παλάς” της Θεσσαλονίκης για το οποίο στις 4 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί πλειοδοτικός διαγωνισμός για τη δωδεκάμηνη εκμίσθωση του.
Το ξενοδοχείο αυτό δεν ανήκει σε τράπεζα αλλά στο ΙΚΑ που ζητάει ως ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα ποσό ύψους 50.000 ευρώ.

Μία ημέρα μετά ακολουθεί η πώληση μέσω διαγωνισμού του ξενοδοχείου ”Gerakina Beach” στη Χαλκιδική που ανήκει στην Εθνική Τράπεζα, η οποία όπως όλα δείχνουν θα κρατήσει το Grand Hotel της Ρόδου.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε