Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Γερμανός προσφεύγει κατά της βοήθειας στην Ελλάδα

Γερμανός προσφεύγει κατά της βοήθειας στην Ελλάδα

Νομική δράση κατά της χορήγησης οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα…

προτίθεται να αναλάβει Γερμανός οικονομολόγος, σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας.

 

Ο Joachim Starbatty, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Tuebingen σχεδιάζει να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο, υποστηρίζοντας πως ο μηχανισμός στήριξης που έχει συμφωνηθεί παραβιάζει τη συνθήκη του Μάαστριχ, μεταδίδει η Rheinische Post.

 

«Θα καταθέσουμε αγωγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά της χορήγησης δανείων από τις χώρες του ευρώ», φέρεται να δήλωσε ο Starbatty.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Starbatty είναι ένας από τους τέσσερις Γερμανούς καθηγητές πανεπιστημίου που πρόσφατα συνέταξαν κοινό άρθρο, όπου τάχθηκαν υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και ο δεύτερος που απειλεί με προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Την ανάληψη νομικής δράσης σχεδιάζει και ο καθηγητής Wilhelm Hankel.

 

Ο Starbatty -σύμφωνα με την Rheinische Post- θεωρεί ότι το “πακέτο” αποτελεί επιχορήγηση η οποία απαγορεύεται, καθώς το επιτόκιο στο οποίο προσφέρεται είναι χαμηλότερο από το επιτόκιο της αγοράς για τα ελληνικά ομόλογα.

Την ίδια ώρα, το Βερολίνο επιμένει ότι οποιαδήποτε πίστωση της Γερμανίας προς την Ελλάδα θα απαιτήσει έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου και αυτό δεν θα επιδιωχθεί μέχρι την ημέρα που η Αθήνα θα ζητήσει την ενεργοποίηση του ευρω-μηχανισμού αρωγής.

Αυτό επεσήμανε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μίχαελ Οφερ και απέρριψε εξάλλου ως εικασίες τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι οι πιστώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα ενδέχεται να αυξηθούν σε 90 δισεκατομμύρια ευρώ για περίοδο τριών χρόνων. 
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε