Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Γερμανός “σοφός”: «Στηρίξτε περισσότερο την Ελλάδα»

Γερμανός “σοφός”: «Στηρίξτε περισσότερο την Ελλάδα»

Η λιτότητα δε λύνει αλλά μεγαλώνει την κρίση λέει ένας από τους Γερμανούς «σοφούς», άρα και σύμβουλος της Μέρκελ, ζητώντας μεγαλύτερη στήριξη για την Ελλάδα.

Οι επιτύχεις δημοπρασίες που είχαν χθες Ιταλία και Ισπανία έφεραν χαμόγελα, αλλά ο Πέτερ Μπόφινγκερ σπεύδει να προσγειώσει όσους χάρηκαν! «Δεν υπάρχει λόγος εφησυχασμό» εκτιμά ο Γερμανός οικονομολόγος, μέλος του Συμβουλίου των εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης για θέματα οικονομίας.

Και δεν υπάρχει λόγος εφησυχασμού γιατί «η Ελλάδα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση» τονίζει ο ένας από τους πέντε «σοφούς» της γερμανικής κυβέρνησης στην εφημερίδα Passauer Neue Nachrichten, αναγνωρίζοντας στην Αθήνα ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαρκή ύφεση εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας που ακολουθείται και η οποία οξύνει την κρίση, τονίζει ο Μπόφινγκερ και τάσσεται υπέρ μεγαλύτερης υποστήριξης της Ελλάδας από την ΕΕ, καθώς αυτή είναι η «συνετή λύση».

Θα πρέπει να εφαρμοστεί το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50% και στη συνέχεια να ληφθούν μέτρα για την εξυπηρέτηση του υπόλοιπου χρέους, αναφέρει. «Στο πεδίο των διαρθρωτικών αλλαγών θα πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά, ωστόσο οι Έλληνες βρίσκονται στο σωστό δρόμο. Το εναλλακτικό ενδεχόμενο θα ήταν μια άτακτη χρεοκοπία που θα εμπεριείχε τον κίνδυνο αλυσιδωτών αντιδράσεων. Το επακόλουθο θα ήταν η έξοδος από την ευρωζώνη και η κατάρρευση των τραπεζών», τόνισε ο Πέτερ Μπόφινγκερ.

«Εκτεταμένες εσφαλμένες εκτιμήσεις» στην ελληνική κρίση
Νέα πυρά δέχεται ο τρόπος που διαχειρίστηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση των κρίση χρέους στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά είναι ο πρώην αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γκίντερ Φερχόιγκεν, που «κούνησε» το δάχτυλο στη Μέρκελ και την παρέα της!

«Δεν επαρκεί να επιδίδεται η ΕΕ στην εξυγίανση των δημοσιονομικών των υπερχρεωμένων χωρών, όπως είναι η Ελλάδα. Θα πρέπει παράλληλα να υιοθετηθεί μια πολιτική ανάπτυξης», τόνισε ο πρώην επίτροπος, μιλώντας σε ημερίδα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στην Ιρζέε.

Η μάχη για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα συνοδεύτηκε από «εκτεταμένες εσφαλμένες εκτιμήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φερχόιγκεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιέσεις και ακροβατικά για το κούρεμα – Ο κίνδυνος χρεοκοπίας από διεθνείς τζογαδόρους – Όλα κρίνονται από το πόσοι θα κουρευτούν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ

“Σκληρό πόκερ” για το κούρεμα – Την ερχόμενη εβδομάδα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Πάνω Ελλάδα, Ευρώπη και Ευρώ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε